skip to Main Content
Forologikes Diloseis 1 620×320 620×3201 620×320

Τι θα γίνει με τις φορολογικές δηλώσεις- Ποιο σύστημα παράτασης εξετάζει το υπουργείο

Τη Δευτέρα 30 Ιουνίου θα ληφθούν αποφάσεις για πιθανή παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων. Η απόφαση θεωρείται δεδομένη, αφού στο «παρά πέντε» της προθεσμίας δεν είχαν υποβάλει δήλωση τουλάχιστον 2,3 εκατομμύρια σε σύνολο 5,8 εκατ. φορολογουμένων.

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει ένα σύστημα παράτασης της προθεσμίας, μέχρι τα μέσα Ιουλίου, αλλά, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία, θα λήγουν νωρίτερα οι προθεσμίες ανάλογα με το τελικό ψηφίου του ΑΦΜ, όπως γινόταν και παλιά. Πιθανότατα, θα ισχύσει το ίδιο σύστημα και για την υποβολή εμπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων.

Η πληρωμή των εκκαθαριστικών, όμως, για όλες τις δηλώσεις θα γίνεται στις 31 Ιουλίου, εφάπαξ ή με δόσεις. Θα αλλάξουν, επίσης και οι προθεσμίες για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων για τον ΕΝΦΙΑ. Θα δίδεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να διορθώσουν χωρίς πρόστιμα τα λάθη στις δηλώσεις και στα εκκαθαριστικά του φόρου ιδιοκτησίας.

Θα παραταθεί, μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου και για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης («Πόθεν Έσχες»). Με ειδική διάταξη οι υπόχρεοι θα έχουν από εφέτος περιθώριο τριών να τις υποβάλουν, μετά τη λήξη της περιόδου υποβολής των δηλώσεων Ε1.

Πηγή: money-money.gr

Back To Top