skip to Main Content
Alex3

Τι περιλαμβάνει η νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για συμφωνία

Έχοντας στις βαλίτσες του το «Όχι» του δημοψηφίσματος αλλά και τη στήριξη των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών, ο Αλ. Τσίπρας μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για την κρισιμότερη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.
Με τις τράπεζες κλειστές και με επιβολή capital controls, η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται μεταξύ «σφύρας και άκμονος», αλλά έχοντας στη φαρέτρα της δύο νέα πολύ ισχυρά όπλα. Στελέχη της κυβέρνησης επισημαίνουν ότι πρόκειται για συνομιλίες σε μια νέα βάση και ξεκαθαρίζουν πως και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου που επικαλείται η ΕΡΤ, η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει νέα πρόταση η οποία θα περιλαμβάνει ορισμένα «σημεία κλειδιά».

Αναλυτικά: Να παραμείνει η έκπτωση 30% στο ΦΠΑ στα νησιά Να μην ισχύσει στο 100% η προκαταβολή φόρου για τις επιχειρήσεις Αντικατάσταση του ΕΚΑΣ στο τέλος του 2019 Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων εντός του 2015 Κατάργηση φόρου υπέρ τρίτων μέχρι το τέλος του 2019 Έρχεται σε πρώτο πλάνο το ζήτημα του χρέους.

Αυτές και άλλες προτάσεις θα παρουσιαστούν πρώτα στο Eurogroup από τον νέο υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο, αλλά και από τον Αλ. Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής.

www.dikaiologitika.gr

Back To Top