skip to Main Content
Dil

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, Η ΕΔΡΑ, ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Έχουμε μπει ήδη στην προεκλογική περίοδο και η πλευρά του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, μέσω των “αντιπροσώπων” της, πρόφτασε να θέσει το δίλημμα των εκλογών, τουλάχιστον για το Νομό μας:

Αφροδίτη ή Μπάκης;

Ένα ερώτημα που μας απασχόλησε και στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, επιστρέφει δριμύτερο στις εκλογές του Σεπτεμβρίου και εξίσου βασανιστικό.

Μόνο που πλέον τα δεδομένα για την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αλλάξει δραματικά προς το χειρότερο και η βεβαιότητα του περασμένου Ιανουαρίου έχει προ πολλού απωλεσθεί…

Ο λόγος; Ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει από έναν ιδιότυπο εμφύλιο διχοτομημένος και βαριά “τραυματισμένος”. Ειδικά στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη “φυλλοροεί” καθημερινά, ώστε η μόνιμη επωδός που ακούγεται είναι “ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα”. Αντίθετα η Νέα Δημοκρατία συσπειρώνεται καθημερινά και επιστρέφουν στις τάξεις της αρκετοί του κεντροδεξιού χώρου που πίστεψαν στα προεκλογικά ψέμματα του Τσίπρα και πλέον απογοητευμένοι επιστρέφουν στην βάση τους.

Με αυτά δεν ισχυρίζομαι ότι πρόκειται για μία εύκολη μάχη. Το αντίθετο μάλιστα. Όμως πλέον η αφετηρία των δύο υποψηφίων είναι πολύ διαφορετική από αυτή του Ιανουαρίου. Με δύο λόγια ο Μπάκης έχει ενισχύσει την θέση του σε αντίθεση με την Θεοπεφτάτου που καθημερινά χάνει έδαφος. Ειδικά το πρόσφατο άρθρο του προσωπικού της συμβούλου περί “αποστασίας” έχει εξοργίσει πολύ κόσμο που απαντάει με την λαική ρήση: “Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα”

Υ.Γ1.: Μία απαραίτητη διόρθωση στην άποψη που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το δίλημμα των εκλογών: Ο Μπάκης δεν έχασε τον Ιανουάριο. Βγήκε πρώτος μακράν σε σταυρούς και έχασε την έδρα διότι το ρεύμα το είχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η πρωτιά σε σταυρούς από την Θεοπεφτάτου δείχνει ότι ως πρόσωπο έχει μακράν μεγαλύτερη απήχηση στην τοπική κοινωνία.

Υ.Γ.2: Στους 8 αυτούς μήνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η Αφροδίτη “απομυθοποιήθηκε”. Από εκεί που θα έσκιζε τα μνημόνια έφτασε να τα υπερψηφίζει και να δικαιολογεί μάλιστα την πράξη της αυτή. Έχει γίνει μνημονιακή μέχρι το κόκκαλο και αυτό θα κοστίσει. Αντίθετα ο Μπάκης δικαιώθηκε πλήρως για όσα έλεγε τον Ιανουάριο και αυτό θα μετρήσει θετικά υπέρ του.

Υ.Γ.3: Ένας φίλος μου είπε σήμερα: Όλα είναι θέμα αριθμών. Και εδώ έχουμε να κάνουμε με απλά μαθηματικά. Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ διχοτομείται ενώ η Ν.Δ αυξάνει τις δυνάμεις της. Βάλε μέσα και το πολιτικό κόστος στην Αφροδίτη από τα μέτρα και τα μνημόνια που ψήφισε και έχεις το νέο βουλευτή…

Back To Top