skip to Main Content
Kibernisi 533 355

Το θρίλερ των διαπραγματεύσεων τινάζει στον αέρα τις προγραμματικές της κυβέρνησης – Όλα δείχνουν πως αλλάζει ημερομηνία

– Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση φαίνεται να προσανατολίζεται να ξεκινήσουν οιπρογραμματικές την Κυριακή
– Επισήμως διαρρέει το Μαξίμου πως επιθυμούν να δώσουν χρόνο προετοιμασίας στους υπουργούς
– Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να συμβουλεύσει τους υπουργούς για αυτά που θα δεσμευτούν
– Όλοι οι αξιωματούχοι στην Ευρώπη θα παρακολουθούν τις προγραμματικές τωνυπουργών, κάτι που μπορεί να δυσχεράνει τις διαπραγματεύσεις

 

Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν το απόγευμα του Σαββάτου και να ολοκληρωθούν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Ωστόσο, οι σκληρότατες διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους φαίνεται πως τινάζουν στον αέρα το πρόγραμμα της κυβέρνησης, καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν καλά πως όλη η Ευρώπη θα κοιτάει με προσοχή κάθε φράση των Ελλήνων υπουργών, αλλά και του Αλέξη Τσίπρα.

Έτσι η κυβέρνηση, προκειμένου να μην δοθούν λαβές σε ευρωπαίους αξιωματούχους, θέλει να προετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα τις τοποθετήσεις όλων των υπουργών, ενώ παράλληλα  γνωρίζουν πως θα πρέπει να μην ξεφύγουν ιδιαίτερα από τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Οι διαρροές από την πλευρά της κυβέρνησης αναφέρουν πως πιθανότερη ημερομηνία έναρξης των προγραμματικών δηλώσεων είναι το απόγευμα της Κυριακής, κάτι που σημαίνει πως τα μεσάνυχτα της Τρίτης θα γίνει η ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Αυτή η ημερομηνία βολεύει άλλωστε και την κυβέρνηση ειδικά εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για έκτακτο Eurogroup την επομένη ημέρα, την Τετάρτη, μία ημέρα δηλαδή πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής.

Επίσημα πάντως, η κυβέρνηση αναφέρει πως επιθυμεί πρώτα να γίνει η ψηφοφορία για το νέο προεδρείο της κυβέρνησης και αυτό να αποφασίσει τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τις προγραμματικές δηλώσεις.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν πληροφορίες που διαρρέονται ο λόγος καθυστέρησης της έναρξης των προγραμματικών δεν είναι οι σκληρές διαπραγματεύσεις, αλλά επειδή πολλά υπουργεία θέλουν να προετοιμαστούν καλύτερα για τις προγραμματικές τους δηλώσεις.

Πάντως, όποτε και να ξεκινήσουν το σίγουρο είναι πως τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα τις παρακολουθεί στενά τόσο η ελληνική κοινωνία όσο και οι δανειστές που με βάση αυτές θα καθορίσουν τη στάση τους, που δεν αναμένεται να “μαλακώσει”.

newsit.gr

Back To Top