skip to Main Content

Το λογότυπο του συνδυασμού “Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά” του Θεόφιλου Μιχαλάτου

Το λογότυπο εκπέμπει το μήνυμα της ανανέωσης, της προοπτικής & της ενότητας. Αποτελείται από τρία ενωμένα τετράγωνα στα οποία απεικονίζονται ισάριθμα σύμβολα.

Στο πρώτο συναντούμε ενωμένα χέρια: σύμβολο ενότητας, συνεργασίας & αλληλεγγύης. Συμβολίζει την απόφαση του Θεόφιλου Μιχαλάτου και του Σάββα Σαββαόγλου να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο για το νησί μας και να συμπλεύσουν με όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας.

Στο δεύτερο απεικονίζεται η θάλασσα: θεμελιώδες στοιχείο της Κεφαλλονίτικης ταυτότητας, αλλά και κομβικό στοιχείο του παρελθόντος και του μέλλοντος για όλη τη χώρα. Η θάλασσα ιστορικά ένωσε τους λαούς και σήμερα είναι παράγοντας ανάπτυξης και απασχόλησης σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στο τρίτο απεικονίζεται ένα δένδρο, πηγή ζωής, έμπνευσης και δημιουργίας. Συμβολίζει το όραμα του συνδυασμού για ανάπτυξη & ευημερία.

Το λογότυπο ολοκληρώνεται με το όνομα του συνδυασμού “Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά” για το οποίο δεν χρειάζεται ανάλυση ερμηνείας αλλά και το μότο “νησί ζωής“.

Γιατί νησί ζωής; Γιατί η αποστολή μας είναι να γίνει η Κεφαλονιά ένα νησί που θα απολαμβάνεις & θα σου δίνει ευκαιρίες χειμώνα – καλοκαίρι, είτε κατοικείς στην πόλη είτε στο μικρότερο χωριό. Η Κεφαλονιά είναι ένα από τα ωραιότερα νησιά του κόσμου. Ένας πανέμορφος τόπος, ακόμη άγνωστος σε πολλά από τα μέρη της γης. Έχουμε πλούσια & ευλογημένη γη. Έχουμε ντόπιο πολιτισμό αιώνων, έχουμε πολιτιστικά κέντρα, μουσεία, συλλόγους. Υπάρχουν ευκαιρίες & είμαστε αποφασισμένοι να τις αξιοποιήσουμε” τόνισε ο ο κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος προσθέτοντας πως “Το λογότυπο μας είναι η γραφική ταυτότητα του συνδυασμού μας, συμβολίζει τους κύριους στόχους μας. Το σημαντικότερο όμως είναι το πως αυτοί θα επιτευχθούν. Το επόμενο διάστημα θα παρουσιάσουμε στους Κεφαλονίτες το αναλυτικό μας πρόγραμμα. Εκεί θα υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις, συγκεκριμένες λύσεις σε προβλήματα & συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε από παλιές νοοτροπίες & παλιές πολιτικές συνταγές, και να δουλέψουμε με μεράκι & αγάπη για το νησί μας, προσφέροντας σε όλους μας ένα καλύτερο αύριο.”
Back To Top