skip to Main Content
1

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΤΡΑΓΚΙ & ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ “ΕΛΠΙΔΕΣ”

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στο τραπέζι υπήρχαν κι άλλες προτάσεις. Πιο ήπιες. Ο κ. Ντράγκι όμως στήριξε την πιο σκληρή απόφαση. Ήθελε να στείλει ένα σαφές μήνυμα στην Αθήνα. Και το έστειλε…

Επιμένουμε στον κ. Ντράγκι για έναν λόγο! Η ΕΚΤ είναι ένας σημαντικός πυλώνας στην υπόθεση της ΕΕ. Δεν είναι οι “υπάλληλοι” που θα πρέπει να υπακούσουν υποχρεωτικά στους πολιτικούς, όπως υποστηρίζουν στην Αθήνα. Το 2012 η ΕΚΤ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην στήριξη της Αθήνας. Δεν είχε ρόλο διεκπεραιωτή, όπως νομίζουν κάποιοι.

Ο κ. Ντράγκι, λοιπόν, είναι εκείνος που είδε πρώτος τον κίνδυνο να κληθεί να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. Στην περίπτωση της Κύπρου είχε δηλώσει ότι δεν θα έβγαινε έξω από τα πλαίσια του καταστατικού της ΕΚΤ. Γιατί να κάνει κάτι τέτοιο στην περίπτωση της Ελλάδας; Με άλλα λόγια θέλησε να στείλει ένα μήνυμα σε όλους να τηρήσουν τους κανόνες. Κάτι που οπωσδήποτε δυσκολεύει τις κινήσεις της Αθήνας.

Η Αθήνα επιμένει ότι έχει ελπίδες. Κι αποδίδει την αδιάλλακτη στάση της Ευρώπης σε εκβιασμούς των Γερμανών. Η εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης είναι λαθεμένη. Αυτό που βλέπουμε σήμερα απέναντί μας δεν είναι η Γερμανία, αλλά ολόκληρη η Ευρώπη. Δεν υπάρχουν ρήγματα στο εσωτερικό της ΕΕ. Ούτε στα κράτη, ούτε στους οργανισμούς. Δεν έχουν διαφορετική άποψη για την περίπτωση της Ελλάδας ο κ. Ντράγκι με τον κ. Σόιμπλε. Ούτε η Ιταλία είναι δήθεν πιο ανεκτική απέναντί μας. Η στάση τους είναι μπετόν αρμέ. κι αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει.
Πηγή:www.capital.gr

Back To Top