skip to Main Content
Aek1

Το πάνω χέρι για την πρόκριση η Εικοσιμία 1-0 την Α.Ε.Κ.

aek aek1

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις Κεραμειές και στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής η Εικοσιμία με την Α.Ε. Κεφαλονιάς σε ένα μέτριο παιχνίδι άφησαν ανοιχτούς «λογαριασμούς» για τον επαναληπτικό του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου αφού η νίκη της ομάδας του Δ. Ζησιμάτου ναι μεν την κάνει φαβορί για να περάσει στον επόμενο γύρο όμως ουσιαστικά με τη διαφορά στο γκολ τίποτε δεν έχει κριθεί.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι φιλοξενούμενοι της Α.Ε.Κ. αγωνίστηκαν με δέκα από το 1′ έως το 90′ αφού δεν υπάρχει “μικρός” στην ομάδα τους!!
Επίσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του αδικοχαμένου τ. προέδρου  της Εικοσιμίας Κώστα Μικελάτου.

Στο πρώτο 45λεπτο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και τους γηπεδούχους με αριθμητικό μειονέκτημα να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Στο χρονικό σημείο αυτό οι ευκαιρίες ήταν λίγες και όχι ιδιαίτερα μεγάλες.

Στο δεύτερο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο αποφασιστικοί και με είσοδο του Ντουκάι στο 60′ είχαν τον έλεγχο του αγώνα πετυχαίνοντας μάλιστα και το “χρυσό” γκολ της νίκης τους. Μετά το εις βάρος της 0-1 τέρμα η Α.Ε.Κ. ανέβασε την απόδοση της είχε την κατοχή αλλά με λάθος επιλογές και βεβιασμένες ενέργειες δεν μπόρεσε να δημιουργήσει καταστάσεις την εστία των αντιπάλων της.

 

Έτσι μοιραία έμεινε το 0-1 και τα πράγματα γίνονται αρκετά δύσκολα για τη συνέχεια και τον επαναληπτικό.

Φάσεις και γκολ

Στο 14′ οι γηπεδούχοι θέλουν να απειλήσουν με απ’ ευθείας φάουλ του Αντωνάτου, η μπάλα θα σκάσει στο έδαφος, δυσκολεύει την απόκρουση του Καραίσκου αφού θα του φύγει αλλά τελευταία στιγμή διώχνουν οι αμυντικοί του.

Διαγώνιο σουτ από αριστερά στο 31′ του Αντωνάτου λίγο μέσα από την περιοχή και αριστερά διώχνει ο Καραίσκος.

Στο 46′ ένα δυνατό σουτ του Σπανού μετά την κάθετη πάσα του Μπαζάρογλου θα στείλει από καλή θέση την μπάλα στα σώματα τον αμυντικών και κόρνερ.

Στο 56′ θα έχουμε έντονες διαμαρτυρίες και με το δίκιο τους, από πλευράς γηπεδούχων, όταν σε φάση που “μύριζε” γκολ ο Αντωνάτος λίγο πριν από τον Καραίσκο θα υποδειχθεί οφσάιντ από λάθος του βοηθού κ. Γασπαράτου και ενώ την πάσα στον επιθετικό της Εικοσιμίας είχε κάνει ο Φωκάς της Α.Ε.Κ. (πήρε την μπάλα από αντίπαλο).

Στο 59′ κόρνερ του Γερασιμάτου η μπάλα στο β’ δοκάρι αλλά η κεφαλιά του Κουμαριώτη καταλήγει άουτ.

Σε ένα γέμισμα του Γερασιμάτου μετά από φάουλ του Ντουκάι στο 63′ ο Φωκάς στην προσπάθεια του να διώξει, θα στείλει την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του και στη συνέχεια κόρνερ.

Γκοοοολ 1-0 για τους γηπεδούχους στο 65′ με εκπληκτικό πλασέ στην κίνηση του Αποστόλου μετά το πολύ καλό 1-2 Ντουκάι-Στεφανάτου και κάθετη πάσα του τελευταίου.

Στο 69′ θα έχουμε την τελευταία αξιόλογη φάση στο παιχνίδι όταν στο σουτ του Ντουκάι από το σημείο του πέναλτι η μπάλα θα σταματήσει στα σώματα των αμυντικών και στη συνέχεια θα καταλήξει κόρνερ.

Στο υπόλοιπο του αγώνα και μέχρι τη λήξη δεν θα υπάρξουν αξιόλογες ευκαιρίες για τις δυο ομάδες.

Διαιτητής ο κ. Δ. Ματιάτος με βοηθούς τους κ.κ. Γ. Γασπαράτο και Π. Κομητόπουλο.

Οι συνθέσεις

Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Γιαννάς (72’ λ.τρ. Βαλλιανάτος), Κουμαριώτης, Μινέτος Χρ., Ψάλτης, Κονόμη (62’ Χρηστάτος), Αποστολάτος, Αντωνάτος (60’ Ντουκάι), Αποστόλου, Στεφανάτος, Κοκκόσης, Γερασιμάτος.

Α.Ε.Κ.:(Γ. Τόγιας), Καραϊσκος, Στεφανάτος, Σπανός Β. (61’ Θωμάς), Χασάι, Φωκάς, Κόμητας Σπ. (73’ Τζάκης), Ζαμπαύτης (86’ Ψυμούλης), Σπανός Βαγ., Μπαζάρογλου, Κουμαριώτης.

Από το sportsthea.blogspot.gr

Back To Top