skip to Main Content
Bees

ΤΟ BEE’S KNEES ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΑΡ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ!

Πρώτο τραπέζι θάλασσα, μπαλκόνια με θέα σε κατάλευκες Xώρες και κοκτέιλ που απογειώνουν. Πιάνουμε μπάρα σε μερικά από τα καλύτερα μπαρ των νησιών και απολαμβάνουμε τη χρυσή εποχή του bartending στο πιο καλοκαιρινό σκηνικό. Από τη Χρυσούλα Κυριακοπούλου

Jackie O’, Μύκονος

Θρυλικό όσο και η συνονόματή του… Ο χώρος έχει μοναδική αύρα: λιτός με γουστόζικες πινελιές και μικρές μελετημένες «υπερβολές». Ξεχωρίζει το μπαρ ειδικού σχεδιασμού χωρίς καθόλου γωνίες. Εδώ θα έρθετε για την ανεπανάληπτη εμπειρία που ξεκινά από τα εξαιρετικά ποτά και φτάνει μέχρι τα διάσημα shows. Εκτός από τα βραδινά vibes, όμως, αξίζει μια φορά να πιάσετε θέση για το υπέροχο ηλιοβασίλεμα με το premium cocktail σας.

Στα της μπάρας Ο Στέλιος Τρικκάς και ο Ράδος Παράσχος, δύο bartenders με εξαιρετικά δείγματα δουλειάς, επιμελούνται τα κοκτέιλ.

Η λίστα Υπάρχει ένα ειδικό section, με κοκτέιλ που η ομάδα του «Jackie O’» έχει επιλέξει απ’ όλον τον κόσμο. Θα ταξιδέψετε, λοιπόν, με κάθε επιλογή: με ένα Belini στο «Harry’s bar» στη Βενετία και με ένα «Μαρία Κάλλας» στο «Franco» στη Σαντορίνη.

Highlight Είστε στο «Jackie O’» και δεν θα πιείτε ένα signature cocktail με σαμπάνια; Ξεκινήστε με το ομώνυμο, που φέρνει τετ-α-τετ την αφρώδη βασίλισσα με την ελληνική μαστίχα. Χώρα, Μύκονος, 2289077168

Buddha Bar Beach, Μύκονος

Η διάσημη αλυσίδα που ξεκίνησε από το Παρίσι ήρθε φέτος και στη Μύκονο, στο εκπληκτικό «Santa Marina», και έγινε άμεσως hot spot για διεθνείς VIP πελάτες. Μποέμ, σικ και εξωτικό, από το uper class ντεκόρ μέχρι την πανασιατική κουζίνα και τα ευφάνταστα tiki cocktails. Ο resident DJ Dimi.el, που ήρθε απευθείας από το Buddha Bar του Ντουμπάι, ενισχύει την exotic διάθεση με ethnic beats.

Στα της μπάρας Ο Γάλλος διάσημος bartender Mathias Giroud κουνάει το σέικέρ του αυτό το καλοκαίρι στο μυκονιάτικο «Buddha bar». Και αυτό είναι είδηση.

H λίστα Οκτώ house συνταγές κοκτέιλ με την υπογραφή του Mathias.

Highlight Το Pears of Chios, που παντρεύει τη μαστίχα με τη βότκα, την αγαύη και τα σταφύλια. «Santa Marina», Μύκονος, 2289023220

Baba Bar, Σύρος

Από το 2012 το «Baba» παίζει πολύ δυνατά στη νυχτερινή ζωή της Σύρου και στις καρδιές των ιστιοπλόων. Σε ένα στενό μια ανάσα από την παραλία της Ερμούπολης, με σήμα κατατεθέν τα πολύχρωμα λαμπιόνια κι ένα μπαρ πάντα γεμάτο, έχει γίνει το απόλυτο place to be στη Σύρο. Το ίδιο fun είναι και ο cool εσωτερικός χώρος, με το λευκό και το λάιμ να κυριαρχούν.

Στα της μπάρας Το συντονισμό έχει αναλάβει ο μαέστρος Mario Basso, η παρουσία τους οποίου αποτελεί εγγύηση για όλη την ομάδα του μπαρ.

Η λίστα Περιέχει 21 signature cocktails, που φέρουν την υπογραφή του Mario και ανανεώνονται κάθε χρόνο. Κοινό τους σημείο τα δροσερά και φρέσκα υλικά. Αν είστε του straight, υπάρχει ψαγμένη ποικιλία από ρούμι, βότκα και τζιν.

Highlight Το τοπικής έμπνευσης Λουκούμι, με βότκα, λικέρ τριαντάφυλλο και ροδοπέταλα. Παραλία Ερμούπολης, Σύρος, 6932526306

Αργώ, Σίφνος

Tο πρώτο cocktail bar του νησιού –μετράει 35 έτη λειτουργίας– στεγάζεται σε ένα πανέμορφο διατηρητέο 200 χρόνων. Πέτρα, ξύλο και συλλεκτικά αντικείμενα στο εσωτερικό. Αυλή σε διαφορετικά επίπεδα και ρυθμούς – στο τελευταίο αράζεις χαλαρά.

Στα της μπάρας Ο Μιχαήλ Βιδάλης, απόφοιτος της Bar Academy, είναι υπεύθυνος για τα μιξαρίσματα στο σέικερ, που πατάνε σε all time classic συνταγές.

Η λίστα Έχει προτάσεις για όλες τις ώρες. Πολλά summer cocktails με καλοκαιρινά φρούτα, αρκετά προξενιά μεταξύ καφέ και spirits και ενημερωμένη γκάμα με single και malt whiskies.

Highlight Best sellers η Pina Colada και η Tommy’s Margarita, εμείς όμως ψηφίζουμε και το Αργώ Coffee με espresso, ρούμι και φρούτα εποχής. Απολλωνία, Σίφνος, 2284031114

Μπότζι, Σίφνος

Σταθερή αξία για τη Σίφνο από το 1993. Κυκλαδίτικη αύρα, παρεΐστικη ατμόσφαιρα και μουσικές της Νότιας Αμερικής και της Αφρικής.

Στα της μπάρας Η πολυτάλαντη Διονυσία Σακελλαρίου από το «Ηπίτου Bar» αναλαμβάνει συνταγές και σέικερ όπως μόνο εκείνη γνωρίζει.

Η λίστα Μια σύνθεση από signature συνταγές, εμπνευσμένες από την Αμερική και την Αφρική.

Highlight Αστεράτο Boogaloo Mai Tai με τζαμαϊκανό ρούμι, λάιμ, σπιτικό falernum, λικέρ πικραμύγδαλο και τον πουρέ ανανά. Απολλωνία, Σίφνος, 2284032358

Yazoo, Νάξος

Ένα μαγαζί με αέρινη αύρα, κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα, που συνδυάζει εστιατόριο με πειραγμένες ναξιώτικες γεύσεις και cocktail bar.

Στα της μπάρας Leader o Κώστας Παπαδάκης και δίπλα του ο επίσης αξιόλογος Αντώνης Κορνάρος φτιάχνουν πολλές δικές τους συνταγές και επιτυχημένες παραλλαγές διάσημων cocktails.

Η λίστα Εξειδίκευση στο τζιν και στο ρούμι που είναι εμφανής και στα cocktails.

Highlight Δίνουμε… 12 points στο Mini mango spicy daiquiri: τα αρώματα και η γεύση του αμέσως ενεργοποιούν το καλοκαιρινό mood. Πλάκα, Νάξος, 2285041233

Click, Ίος

Στέκι εδώ και 16 χρόνια, αλλά ειδικά την τελευταία πενταετία έχει σπιντάρει στα κοκτέιλ. Ο χώρος παντρεύει το κυκλαδίτικο ύφος με τη minimal industrial διάθεση. Ανοίγει από νωρίς, συνεχίζει χαλαρά με κλασικά ή lounge ακούσματα και το βράδυ μεταμορφώνεται σε hot spot με πιο mainstream ήχους. Έχει και πολύ καλό τσιμπολόγημα.

Στα της μπάρας Δύο ανερχόμενα αστέρια του χώρου, ο Δημήτρης Τσατούχας και ο Στέφανος Κονιδάρης, κάνουν εδώ πολύ καλή δουλειά, που θα συζητηθεί.

Η λίστα Έχει την υπογραφή του Γιάννη Σαμαρά ( «Dalliance House», «Root Artspace» ) και του Γιάννη Αλεξόπουλου ( «Cinco» ) σε 35 γευστικά μιξαρίσματα. Αρκετά από αυτά είναι εμπνεύσεις των δύο Γιάννηδων.

Highlight Νέα άφιξη το English Garden, με τζιν, χυμό μήλου, μέντα και αγγούρι. Χώρα Ίου, 2286027005

Bee’s Knees, Κεφαλονιά

Μοντέρνο, κομψό και σε mix ’n’ match στιλ. To ίδιο ψαγμένη είναι και η μουσική, που κινείται σε soul, funky, jazz, blues και rock ’n’ roll ρυθμούς.

Στα της μπάρας Ύστερα από ένα εκρηκτικό πέρασμα από τις μπάρες του «A For Athens» και του «Speakeasy», ο Μιχάλης Κουγιανός εγκαταστάθηκε στο «Bees Knees» μαζί με δεκαέξι house special cocktails.

Η λίστα Εκτός από τα στάνταρ, μεγάλη ποικιλία μοναδικών αποσταγμάτων, παλαιωμένα ρούμια και κονιάκ, σπάνια ουίσκι και επιλεγμένα τζιν.

Highlight Πικάντικη δημιουργία το Yo soy Maria, με τεκίλα αρωματισμένη με βανίλια, mango, chili και σιρόπι μπαχαρικών. Ριζοσπαστών 8, Αργοστόλι, 2671028059

Χάλαβρο, Ηράκλειο Κρήτης

Συναρπαστικός χώρος στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου. Η κοινή καταπράσινη αυλή δύο εγκαταλελειμμένων σπιτιών έχει μεταμορφωθεί σε ζωντανό open bar. Μια μικρή, δροσερή όαση!

Στα της μπάρας Ο Γιώργος Δενδράκης ( νικητής του Diplomatico Competition ) έχει κάνει το «Χάλαβρο» προσωπικό του εργαστήριο, σερβίροντας πρωτότυπες απολαύσεις.

Η λίστα Αποτελεί αποκλειστική φροντίδα του Γιώργου και είναι δομημένη σε ενότητες: cocktails με χαμηλό αλκοόλ, μιξαρίσματα που συνοδεύουν φαγητό, signature, κλασικά, παλαιωμένα και gold series με premium ποτά.

Highlight Εντελώς απρόσμενο είναι το Bottle Pina Colada, ένα cocktail που εμφιαλώνεται και περιέχει μέλι και ρούμι αρωματισμένο με βανίλια. Μιλάτου 10, Ηράκλειο, 2810223153

Imabari seaside lounge bar, Κέρκυρα

Μόλις τον Ιούλιο του 2014 άνοιξε τις πόρτες του και είναι ήδη meeting point, σε μια μικρή παραδεισένια παραλία με θέα το παλιό φρούριο. Η διακόσμησή του χαλαρή, τονίζει την καλοκαιρινή διάθεση και προδιαθέτει για βουτιές και ευχάριστα διαλείμματα για παιχνιδιάρικα cocktails.

Στα της μπάρας Ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος έχει δημιουργήσει μια ομάδα που εκτελεί με επιτυχία και ακρίβεια τις συνταγές του.

Η λίστα Ο πολυβραβευμένος bartender έχει δημιουργήσει έναν κατάλογο που φοράει τα αρώματα του καλοκαιριού.

Highlight Κύμα δροσιάς το Southside Cooler με τζιν, λάιμ, μέντα, αγγούρι και bitters. Παραλία Φαληράκι, Κέρκυρα, 2661100340

Agosta, Πάρος

Σταθερό καλοκαιρινό ραντεβού. Λόγω της πολυεπίπεδης χωροταξίας του, σίγουρα θα βρεις το σημείο που ταιριάζει στη διάθεσή σου: χαλαρή κουβέντα δίπλα στο κύμα ή στη βεράντα, κεφάτες καταστάσεις to see and to be seen στην αυλή αλλά και χορός στον εσωτερικό χώρο.

Στα της μπάρας Κάθε καλοκαίρι, η dream team προέρχεται από την αφρόκρεμα των αθηναϊκών μπαρ. Φέτος, head bartender και δημιουργός της λίστας είναι ο Ιάσονας Παπαδόπουλος, από το «Gin Joint».

Η λίστα Κάνει ένα περιεκτικό ταξίδι στις διάσημες συνταγές του εξωτερικού, που πειράζονται όμως κατάλληλα, ώστε να κουμπώνουν με το ελληνικό ταπεραμέντο. Ποιοτικά αποστάγματα.

Highlight Best of ελληνικών αρωμάτων, το Summer Collins παντρεύει το τζιν με το λικέρ ελιάς και τη σπιτική σόδα πεπόνι. Νάουσα, Πάρος, 6945711207

Οz, Χίος

Τα πρώτα… τρικ έρχονται από τον πολύχρωμο, κεφάτο και μοντέρνο χώρο. Την παράσταση εκτός από το εντυπωσιακό μπαρ κλέβουν οι χαριτωμένες ζωγραφιές στους τοίχους ενώ άσος στο μανίκι είναι η γυάλινη οροφή, που προκαλεί για χάζι στ’ αστέρια.

Στα της μπάρας Ο Ιάκωβος Κωσταντάς, ένας από τους φιναλίστ του Mediterranean cocktail challenge 2015, κάνει τη δική του μαγική παράσταση και καθηλώνει το κοινό.

Η λίστα Η νέα πινελιά στον κατάλογο των cocktails ενσαρκώνεται στις house συνταγές του Ιάκωβου. Πέρα από τα υλικά που χρησιμοποιεί και τη μεγάλη γευστική ποικιλία, έχει εντρυφήσει και στα παιχνιδιάρικα ονόματα.

Highlight Το Rodis Mai Tai με σπιτικό πουρέ ρόδι φιγουράρει πρώτο στις προτιμήσεις. Στοά Φραγκάκη, Χίος, 2271080326

Τζιτζίκι, Αμοργός

Ένα Τζιτζίκι που δουλεύει όλο το χρόνο εξελίχθηκε σε talk of the… Amorgos. Το πρώτο ατού είναι η μεγάλη ξύλινη μπάρα, που σε βάζει αμέσως στο θέμα. Εδώ κάθε βραδιά εξελίσσεται σε παρεΐστικο πάρτι με funky, rock, reggae και ethnic μουσικές. Δεύτερο hot point τα μπαλκόνια με την περιμετρική θέα. Συχνά τα ιδιαίτερα live που ανακατεύουν τις μουσικές του κόσμου.

Στα της μπάρας Ο Δημήτρης Ρήγας πειραματίζεται με τα ελληνικά αποστάγματα και τα βότανα της Αμοργού και ετοιμάζει μέχρι και τα δικά του bitters.

Η λίστα Έμφαση στο κρασί, premium και σπάνιες ετικέτες ρουμιού, τζιν, τεκίλας, βότκας και ουίσκι. Cocktails, κλασικά, twist και house αλλά και νόστιμα non alcohol ροφήματα της Μαρούλας, από φρέσκα φρούτα και βότανα.

Highlight Εξαιρετικό το Twisted Daiquiri με ρούμι, ανανά, κάρδαμο, βανίλια, αγαύη, λάιμ και ροδόνερο. Χώρα Αμοργού, 2285072080

Madres Bar, Ανάφη

Στο λόφο πάνω από το Κλεισίδι, συνδυάζει θέα, δυνατή μουσική και smart cocktails. Μεγάλο σουξέ κάνουν τα θεματικά parties, αλλά μια βραδιά τουλάχιστον ελάτε νωρίς για να απολαύσετε τον ήλιο να χάνετε πίσω από τη Σαντορίνη.

Στα της μπάρας Γνωστοί και αγαπημένοι bartenders κάνουν συχνά εμφανίσεις πίσω από την καλαίσθητη μπάρα του.

Η λίστα Τα κοκτέιλ φέτος επιμελείται ο… καλλιτέχνης Χρήστος Χουσέας ( «42» ). Οι συνταγές του εμπνέονται από την ιστορία και τα υλικά του νησιού.

Highlight Φετινό must η Margarita με γεύση… Ανάφης. Κλεισίδι, Ανάφη, 6936678669

http://www.athinorama.gr/

Back To Top