skip to Main Content
An495

Τρία χρόνια μετά απολογείται ο Τ.Μαντέλης για τη Siemens

Την 1η Δεκεμβρίου, περίπου τρία χρόνια μετά την έναρξη της δίκης, αρχίζει η απολογία του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens. Ακολουθούν και οι άλλες απολογίες, καθώς και του πρώην στελέχους της γερμανικής εταιρείας στη χώρα μας Ηλία Γεωργίου, ο οποίος δικάζεται για την ίδια υπόθεση, και συγκεκριμένα για τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ.

Εν όψει και της έναρξης της κυρίας δίκης της εταιρείας με τους 64 κατηγορουμένους στις 27 Νοεμβρίου, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο Ηλ. Γεωργίου, διαφαίνεται ένας ακόμα λόγος αναβολής, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του κ. Άγγελου Πάρσαλη εκείνος θα ζητήσει αναβολή και λόγω του ότι ο πελάτης του θα απολογηθεί και επομένως δεν μπορεί να παρακολουθήσει τη μεγάλη δίκη.

Στη δίκη, όπου ο πρώην υπουργός κατηγορείται μόνο για «ξέπλυμα», αφού η δωροδοκία που τον αφορά έχει παραγραφεί προσκομίστηκε και η έκθεση της εταιρείας Στυλιανού, όπου δηλώνεται αδυναμία να εντοπιστεί ζημιά για τον ΟΤΕ από την υλοποίηση της συγκεκριμένης σύμβασης. Όπως είναι γνωστό, η δίκη αυτή προκλήθηκε μετά την ομολογία του Τ. Μαντέλη ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής το 2010 ότι πράγματι εισέπραξε χορηγία από τη γερμανική εταιρεία. Τα χρήματα ύψους 450.000 γερμανικών μάρκων είχαν εισπραχτεί με εμβάσματα και με το ψευδώνυμο Rocos.

Πηγή: ΒΗΜΑ

Back To Top