skip to Main Content
An 82

Φόροι: Έρχεται τσουνάμι! Φωτιά θα πάρει η βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης – Χαράτσι σε κινητά και tv, νέα αύξηση στα τσιγάρα

Δείτε τις νέες τιμές βενζίνης και πετρελαίου μετά τις αυξήσεις
– Τι θα γίνει με τις χρεώσεις στα κινητά τηλέφωνα
– Παίρνει φωτιά και ΕΝΦΙΑ με επιπλέον φόρο 200 εκατομμύρια ευρώ
– Στο κόκκινο και τα εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ (μεικτά) λόγω αλλαγής στη φορολογία εισοδήματος

Το ΔΝΤ δεν φεύγει και η διαπραγμάτευση για να κλείσει θα πρέπει να… ματώσει ξανά ο ελληνικός λαός σε όλα τα επίπεδα. Για να μην υπάρξει μείωση μισθών και συντάξεων ή νέες περικοπές στο δημόσιο και να μην μπουν Ξανά στο τραπέζι οι απολύσεις υπαλλήλων για να μειωθούν τα έξοδα του κράτους το σενάριο θέλει γενική αύξηση της φορολόγησης, έμμεσης και άμεσης.

Κάπως έτσι μπαίνουν μπροστά μια σειρά από μέτρα που πλήττουν στο σύνολό τους τα ελληνικά νοικοκυριά και φυσικά όχι μόνο τους έχοντες.
Το πρώτο και “εύκολο” μέτρο δεν είναι άλλο από την αύξηση στους έμμεσους φόρους που αφορούν σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης.
Κάπως έτσι η βενζίνη θα αυξηθεί κατά 10 λεπτά/λίτρο και έτσι αυτομάτων μιλάμε για μια τιμή που θα κινείται κοντά στο 1,45 ευρώ/λίτρο. Ανάλογη αναμένεται να είναι και η αύξηση στο πετρέλαιο κίνησης, ωστόσο εδώ δεν αναμένεται να υπάρξει εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης με εκείνον της βενζίνης και έτσι μιλάμε για μια τιμή κοντά στο 1,10 με 1,12 ευρώ / λίτρο.

Δεύτερος στόχος των αυξήσεων δεν είναι άλλος από το κινητό τηλέφωνο. Οι φόροι έχουν μείνει σταθεροί εδώ και χρόνια, όμως λόγω ανταγωνισμού οι τιμές έχουν πέσει και έτσι έχουν μειωθεί και τα έσοδα του κράτους. Και εδώ το οικονομικό επιτελείο βλέπει… λίπος και αποφάσισε να κόψει. Για την ακρίβεια να αυξήσει τον φόρο. Υπάρχει ωστόσο ισχυρό ενδεχόμενο λόγω ανταγωνισμού και λειτουργίας της αγοράς οι αυξήσεις που θα προκύψουν να είναι πολύ μικρές ή και να απορροφηθούν από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Καπνός και τσιγάρα μπαίνουν επίσης στο στόχαστρο με την κυβέρνηση να ρίχνει στο τραπέζι νέα αύξηση του φόρου που με βάση την … εμπειρία του παρελθόντος μεταφράζεται κατά μέσο όρο σε 10 λεπτά ανά πακέτο στα τσιγάρα…
Το επόμενο χαράτσι δεν θα είναι άλλο από την αύξηση στον ΕΝΦΙΑ και για την ακρίβεια στους συντελεστές για όσους έχουν περιουσία άνω των 200.000 ή 300.000 ευρώ. Στόχος εδώ θα είναι η αύξηση των εσόδων από τον φόρο στα ακίνητα κατά 200 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν μένουν όμως ίδιοι, ως γνωστό, και οι άμεσοι φόροι. Από την νέα κλίμακα φόρου, τις αυξήσεις στην εισφορά αλληλεγγύης και την κατάργηση φοροαπαλλαγών, πλήττονται τα εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ.

newsit.gr

Back To Top