skip to Main Content
ATM XRHMATA 507 355

Φόρος “πλούτου” για το έλλειμμα στα Ταμεία!

Έναν νέο φόρο και μάλιστα άμεσο προτείνει η επιτροπή σοφών για να καλυφθεί το έλλειμμα των Ταμείων που απειλεί να τινάξει ολόκληρο το ασφαλιστικό σύστημα στον αέρα.

Ο φόρος αυτός θα επιβληθεί με σκοπό τη δημιουργία ενός αποθεματικού που θα στηρίξει το σύστημα κυρίως κατά τη μεταβατική περίοδο από το 2016 ως και το 2050. Το ταμείο στο οποίο θα μπαίνουν τα χρήματα αυτά θα τροφοδοτείται επιπλέον από μια ενεργητική διαχείρηση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων.
Που θα μπει ο νέος αυτός φόρος;
Η περιγραφή είναι κάπως γενική καθώς μιλά για φορολόγηση του πλούτου που συγκεντρώνεται παρά την κρίση. Έτσι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να φορολογηθούν επιπλέον μισθοί και συντάξεις που ξεπερνούν ένα όριο (δεν προσδιορίζεται) αλλά και οι καταθέσεις (και εδώ δεν προσδιορίζεται αν αυτό θα γίνει εφάπαξ ή εάν θα υπάρξει κάποιος φόρος συναλλαγών). Τρίτο σημείο η φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας, αλλά ούτε εδώ προσδιορίζεται ποια θεωρείται μεγάλη περιουσία και αν αυτό αφορά μονάχα σε ακίνητα και εάν πρόκειται για νέο φόρο παράλληλα με τον ΕΝΦΙΑ, όπως αυτός θα διαμορφωθεί από τον επόμενο χρόνο.

newsit.gr

Back To Top