skip to Main Content
XRHMATA3 443 355

Χάνουν περισσότερα από 100 ευρώ συνταξιούχοι και μισθωτοί

Μπορεί να… παίζουμε με τα ποσοστά σε ό,τι αφορά στο Ασφαλιστικό, ωστόσο τα ποσοστά αντιστοιχούν σε ευρώ και μια… μετάφραση στο πραγματικό εισόδημασυνταξιούχων και μισθωτών δείχνει ότι ακόμη και άνθρωποι με ελάχιστο εισόδημα χάνουν από τον μισθό ή τη σύνταξή τους στο όνομα της νέας συμφωνίας

Με τις αλλαγές που έρχονται στις ασφαλιστικές εισφορές χάνουν όλοι. Ακόμη και όσοι έχουν πολύ μικρά εισοδήματα. Για παράδειγμα οι χαμηλοσυνταξιούχοι των 487 ευρώ.
Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1% στις κύριες μεταφράζεται σε 4,87 ευρώ μείωση της σύνταξης κάθε μήνα. Παράλληλα υπάρχει και μείωση στις επικουρικές συντάξεις, όπου για παράδειγμα μια επικουρική της τάξης των 166 ευρώ μειώνεται κατά 8,3 ευρώ το μήνα.
Μάλιστα για τον υπολογισμό των ποσών δεν λαμβάνονται υπόψη τα πραγματικά, τα σημερινά δηλαδή ποσά, αλλά τα ποσά προ των μειώσεων λόγω μνημονίου, δηλαδή τα ποσά πριν τις 31/12/2009.

Παράλληλα υπάρχουν οι επιβαρύνσεις στους μισθούς με τις εισφορές να αυξάνονται κατά 2,9% μια επιχείρηση επιβαρύνεται για έναν μισθωτό που παίρνει 586 ευρώ τον μήνα επιπλέον 17 ευρώ, ενώ ο ίδιος ο μισθωτός με την αύξηση της εισφορά που πληρώνει εκείνος κατά 1% χάνει από τον μισθό του 9 ευρώ το μήνα.

Back To Top