skip to Main Content
Ea5

«Χρησιμοποίησε τη δύναμή σου, για να αλλάξεις τον πλανήτη! Η «Ωρα της Γης» έφτασε!» Γράφει η Αναστασία Κανάκη

ea1

Απόψε στις 20:30 ώρα Ελλάδος, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη καλούνται να σβήσουν τα φώτα τους, για μία ώρα (έως τις 21:30), διαμαρτυρόμενοι για την υπερθέρμανση του πλανήτη, στα πλαίσια μίας παγκόσμιας πρωτοβουλίας της WWF, προκειμένου να στείλουν μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος, με θέμα την κλιματική αλλαγή «Use your power, to change climate change».

ea3

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=XxIMib4e8f8

ea4

Ο WWF καλεί τους ανθρώπους να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα WWF – Καλύτερη Ζωή.

Έξι στους δέκα πολίτες είναι δυσαρεστημένοι από την ποιότητα ζωής στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όπως προκύπτει από έρευνα της Public Issue, για λογαριασμό του WWF Ελλάς.

Έτσι, για έβδομη συνεχή χρονιά, η Ελλάδα μένει πιστή στο ραντεβού της με την Ώρα της Γης, συμμετέχοντας στην παγκόσμια εκστρατεία, ενάντια στην κλιματική αλλαγή!

Πολλοί είναι όμως και οι δήμοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή και έχουν καλέσει τους δημότες τους να λάβουν μέρος στην παγκόσμια εκστρατεία, ενώ για ακόμη μια χρονιά θα σβήσουν τα φώτα, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Την παγκόσμια πρωτοβουλία του WWF «Ώρα της Γης», στηρίζουν οι Συγκοινωνίες Αθηνών, που μέσω ενός σύντομου ηχητικού μηνύματος που θα ακούγεται σε όλες τις αποβάθρες του μετρό και του τραμ, θα ενημερώνουν το επιβατικό κοινό για την «Ώρα της Γης», προσκαλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον.

Στην ίδια πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, θα συμμετάσχει και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, σβήνοντας τα φώτα και διακόπτοντας τη λειτουργία ενός από τους δύο διαδρόμους, ενώ θα μειωθεί ο φωτισμός στα κτίρια, στους χώρους στάθμευσης οχημάτων προσωπικού και σε άλλους επιλεγμένους χώρους εντός του αεροδρομίου. Ανακοινώσεις στους αεροσταθμούς θα ενημερώνουν το κοινό, για την παγκόσμια κινητοποίηση του WWF και τη συμμετοχή του αεροδρομίου της Αθήνας.

Στην πρωτοβουλία αυτή, θα συμμετάσχει απόψε και η γέφυρα Ριου-αντιρίου, που θα διακόψει τον διακοσμητικό της φωτισμό, για μία ώρα.

ea

H Ώρα της Γης (Earth Hour) γεννήθηκε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα. Η πρωτοβουλία ανήκε στην περιβαλλοντική οργάνωση WWF και τη διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett.

«Η απενεργοποίηση των φώτων κατέχει επιπλέον σημασία, λόγω των επερχόμενων συνομιλιών για το κλίμα στο Παρίσι», υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν. Η Γαλλία ορίστηκε επισήμως η χώρα η οποία θα φιλοξενήσει την 21η Διάσκεψη για το κλίμα, μία διάσκεψη που διαφαίνεται κρίσιμη, γιατί πρέπει να καταλήξει σε μια διεθνή συμφωνία για τη συγκράτηση της αύξησης της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας, κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου.

Ο Κόλιν Μπατφιλντ, διευθυντής εκστρατειών του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση, δήλωσε ότι η μαζική συμμετοχή είναι μια απαίτηση για δράση, που οι πολιτικοί θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη: «Το γεγονός ότι ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων συμμετέχει στην Ώρα της Γης σε όλο τον κόσμο και το χρησιμοποιεί ως μια στιγμή, για να εμπνεύσει τη δράση για αειφορία στις δικές του κοινότητες, στέλνει ένα πολύ σαφές μήνυμα, ότι το κοινό είναι έτοιμο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», είπε χαρακτηριστικά.

ea2

Ηλεκτρονικές πηγές: http://www.earthhour.org/tracker

en.wikipedia.org/wiki/Earth_Hour

Back To Top