skip to Main Content
14 τόνους ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας….

14 τόνους ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας….

Μετά από έναν απ’ τους πιο δύσκολους χειμώνες που έχουμε περάσει και μέσα στο κλίμα της αβεβαιότητας που δημιούργησε σε παγκόσμιο επίπεδο η πανδημία, η χώρα μας δοκιμάστηκε ξανά το καλοκαίρι του 2021 ερχόμενη αντιμέτωπη με τον πύρινο εφιάλτη, που σκόρπισε πανικό και τρόμο στα αμέτρητα μέτωπα, που φλέγονταν παράλληλα σε μεγάλο μέρος της χώρας και άφησε πίσω του απελπισία και στάχτη.

Ανυπολόγιστες οι ζημιές που προκλήθηκαν σε ιδιώτες και επιχειρήσεις και αμέτρητοι οι συμπολίτες μας που είδαν τις περιουσίες και τα σπίτια τους να χάνονται στις φλόγες.

Η Ο.Ν.ΝΕ.Δ Κεφαλληνίας και Ιθάκης, ούσα πλήρως ευαισθητοποιημένη σε τέτοιου είδους κρίσεις, δεν θα μπορούσε να μην δείξει ξανά το κοινωνικό της πρόσωπο και να μην συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο, έτσι ώστε η επόμενη μέρα να είναι λίγο πιο φωτεινή για τους πληγέντες.

Με την πρωτοβουλία που έλαβε η Ο.Ν.ΝΕ.Δ Κεφαλληνίας και Ιθάκης και με την συνδρομή των τοπικών παραγόντων του νησιού μας, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 14 τόνους ειδών πρώτης ανάγκης (ρεκόρ όγκου παροχής βοήθειας που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα από μια νομαρχιακή οργάνωση ) για τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας, τα οποία εστάλησαν στις αποθήκες του δήμου Αθηναίων, για αναδιανομή όπου υπάρχει ανάγκη.

Με την ευχή να μην κληθούμε ξανά να αντιμετωπίσουμε τέτοια καταστροφή και με την ελπίδα που δίνει σε όλους μας η αλληλεγγύη που αναπτύξαμε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, αρχικά τα μέλη της Ο.Ν.ΝΕ.Δ Κεφαλληνίας και Ιθάκης που είναι πάντα αρωγοί σε κάθε μας προσπάθεια και κυρίως τον Θάνο Κουλουμπή (εκπρόσωπος τύπου και ενημέρωσης), την Ελβίρα Σταθάτου (πρόεδρο ΔΗΜΤΟ Αργοστολίου), την Παναγιώτα Μαρίνα Γεωργοπούλου και την Πρόεδρο της Δ.Ε.Ε.Π Κεφαλληνίας και Ιθάκης Γιάννα Κουλουμπή που μας συνόδευσαν στην αποστολή παράδοσης των ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους. Ακόμη ευχαριστούμε ιδιαιτέρως και όλους όσοι κινητοποιήθηκαν  άμεσα στο κάλεσμά μας για βοήθεια στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας:

Κλαουδάτο Γεώργιο και Διονύση (supermarket Bazaar), το supermarket Ευαγγελάτος, τον Καρούσο Παναγή του Αργυρίου (Αντιπροσωπείες – Διανομές) και Καρούσο Παναγή του Ευαγγέλου (Εμπορική Κεφαλληνίας ΕΠΕ), το supermarket Μάκη και Κυριάκου Παπαδάτου, την Καπογιαννάτος Μ. & ΣΙΑ Ο.Ε. Γενικό Εμπόριο Αναψυκτικά-Ζωοτροφές, το supermarket Τόφαλος στο Φισκάρδο, τον Ορτεντζάτο Νικόλαο(ΕΒΕΝΟΣ πολυκατάστημα), τον Παναγή και Σπύρο Βανδώρο (Γύρος της Πλατείας και Ζαχαροπλαστεία Μαυροειδής),την Άννα Ζαπάντη πρόεδρο δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου, τους Δήμητρα και Άγγελο Θεωδορακάτου (Ξενοδοχείο Mirabel), τον Κουλουμπή Αλέξανδρο (Κατασκευαστικές – Χρωματουργικές εργασίες), Αφοί Στ. Κρεμμύδα, τον Αδειλίνη Σπύρο (Ιnside bar since 1994), τον Συνοδινό Χρήστο (Mainstreet Barbershop), την οικογένεια Γασπαρή (Nuovo café bar), τα τυροκομικά Παρίσης, την Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος, τους Ειρήνη και Τάσο Δούλο (Express Market, Thalassa Real Estate ,Coffee Break), την οικογένεια Διαμαντή, το Παπαντωνάτος Market που μας παραχώρησε το χώρο για την συγκέντρωση των προϊόντων),την Κ. Γασπαρής Ι.Κ.Ε. ,την Άννα Ζαντίδη (Στου Τσαγκάρη εστιατόριο), το εστιατόριο Vista Mare, τη Ρεγγίνα Γερμενή (Fiscardo Boat Rental / Lixouri Villaamneris), τον Γεράσιμο Γερμενή, τους Γεώργιο Πάσχο, Θωμά Φερουνάι, Έρη Αλιβιζάτου, Αλεξανδράτου Γιούλη, Πουλέα Ιωάννα, Έφη Βασιλούνη-Απέργη, Κοντογούρη Λίνα, και τον Ευάγγελο Σταθάτο για την βοήθεια τους, καθώς και όλους τους απλούς πολίτες που συνέδραμαν στο έργο μας στα σημεία συγκέντρωσης των προϊόντων με όποιον τρόπο μπορούσαν.

Για την παροχή της δωρεάν μεταφοράς μας να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την Levante Ferries και τους Καπετάνιους Μωραΐτη Χρήστο και Μίλτο Κουστουμπάρδη καθώς και τον Ιωάννη Γασπαρή για την διάθεση της νταλίκας που χρειαστήκαμε για τη μεταφορά μας στην Αθήνα όπως και για όλη τη στήριξη που μας παρέχει σε κάθε δράση μας.

Ευχαριστίες στους ανθρώπους που μας υποδέχτηκαν και μας βοήθησαν στις αποθήκες της Αθήνας: Θεόδωρο Εικοσιδέκα, Αφροδίτη Λαγού, Παπαγιάννη Θεόδωρο, Μιχαλιός Στέφανος, Φανή Μητκάνη και Κίπτη Χουσείν.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την αμέριστη στήριξη που λάβαμε για την πρωτοβουλία μας θα θέλαμε να αποδώσουμε στον Βουλευτή Κεφαλληνίας και Ιθάκης Παναγή Καππάτο.

Τέλος, τις θερμές ευχαριστίες μας στον Δήμαρχο Αθηναίων Κωνσταντίνο Μπακογιάννη για την συνεργασία και την υποδοχή του στο Μέγαρο Μελά, τον Σύμβουλο του Δημάρχου Αθηναίων Ιωάννη Πουλόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Δήμου Αθηναίων Δρ. Γρηγόρη Λέων, την Πρόεδρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων κα Μάρθα Χρονοπούλου καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κ.Υ.Α.Δ.Α.

Όλοι μαζί μπορούμε! Οι άνθρωποί μας, η Δύναμή μας!

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΝΝΕΔ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣΠηγή

Back To Top