skip to Main Content
Smoke1

18η Πανελλήνια Συνάντηση Ναυτομοντελιστών – Σ.ΜΟ.ΚΕ.

smoke smoke1 smoke2

Ο Σύλλογος Μοντελιστών Κεφαλονιάς (Σ.ΜΟ.ΚΕ.) έχει αναπτύξει τις δραστηριότητές του από πέρυσι που ιδρύθηκε σε διάφορα επίπεδα. Έχει δημιουργήσει ένα υπέροχο μοντελοδρόμιο στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα στα Περατάτα όπου οι μοντελιστές μπορούν να εξασκηθούν με τα αερομοντέλα τους και σύντομα θα προπονούνται με τηλεκατευθυνόμενα αμαξάκια σε χωμάτινη πίστα.

Ο σύλλογος μας έχει ενσωματώσει και τους αθλητές του paramoto που δραστηριοποιούνται στο νησί με μελλοντικό στόχο τη κατηγορία των υπερελαφρών.

Δεν θα μπορούσε να  λείπει από τις δραστηριότητες του συλλόγου η διοργάνωση της Πανελλήνιας Συνάντησης Ναυτομοντελιστών που φιλοξενεί  επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Φέτος είναι η 18η συνάντηση, ένας θεσμός 11 ετών για τη Κεφαλονιά, αφού η αρχική ξεκίνησε στα Ιωάννινα.

Η διεξαγωγή της εκδήλωσης τα προηγούμενα χρόνια γινόταν στη Κεφαλονιά, με μεγάλη επιτυχία, κάτω από την ομπρέλα του Ν.Ο.Κ.Ι (Ναυταθλητικός Όμιλος Κεφαλονιάς & Ιθάκης). Μετά τη δημιουργία του συλλόγου, που είναι πιο στοχευμένος στις δραστηριότητες των μοντελιστών, θα βάλουμε τα δυνατά μας όπως και πέρυσι για να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση εμπλουτίζεται κάθε χρόνο με νέες προκλήσεις για τους αγωνιζόμενους με τη δημιουργία σύνθετων κατηγοριών. Τη φετινή χρονιά θα έχουμε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει σκάφη τύπου V ηλεκτροκίνητα με ελευθερία στα volt των μπαταριών και βάρκα διάσωσης κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει σκάφη τύπου V με κινητήρες  αμόλυβδης βενζίνης και υποδυνάμεις έως και 8Hp διάρκειας πέντε λεπτών με πολλά γκάζια και την αδρεναλίνη στα ύψη. Η τρίτη κατηγορία είναι με σκάφη τύπου catamaran, με κινητήρες αμόλυβδης βενζίνης και ιπποδυνάμεις που πολλές φορές ξεπερνούν τους 8Hp. Το κάθε σκέλος των catamaran είναι πεντάλεπτο χωρίς βάρκα διάσωσης και όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν μπορούν να ξεπεράσουν σε ταχύτητα τα 100χλμ. Η νέα κατηγορία που δημιουργήσαμε απευθύνεται και σε έμπειρους αλλά και σε νέους οδηγούς που θα πρέπει να τρέξουν δύο εικοσάλεπτα σκέλη που το καθένα από αυτά θα έχει υποχρεωτική στάση 90 δευτερόλεπτων για ανεφοδιασμό καυσίμων (στα πρότυπα των αγώνων f1). Η μεγάλη καινοτομία αυτής της κατηγορίας είναι ότι μετά τη στάση το σκάφος μπορεί μα συνεχίσει να το οδηγεί ο δεύτερος οδηγός της ομάδας που αυτό προϋποθέτει καλή συνεργασία των δύο οδηγών και δημιουργία ομάδας.

Παρά τη προσπάθεια του συλλόγου μας δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε το στόχο μας εάν δεν είχαμε τη συμπαράσταση των επαγγελματιών της Κεφαλονιάς που στάθηκαν για άλλη μια φορά δίπλα μας αναγνωρίζοντας τη προσπάθεια μας για τη προώθηση της Κεφαλονιάς ως όμορφο νησί αλλά και του χόμπι μας.

Οι φετινοί μας χορηγοί είναι: ΚΤΕΛ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ Α.Ε.,   ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.,   Paparazzi Ristorante Italiano,   Genesis Health Club,   Mondo,   Σταθάτος Α.Ε,   Electronet ΜΟΥΪΚΗ ΑΦΟΙ & ΣΙΑ Ε.Ε.,   Bosonis art & flower,   Dex Toys,   Πανταζάτος MARKET,   Must,   Μπουζίκος Σωτήρης,   Περιβολάρη Ε & Σια Ε.Ε.,   Kefalonian Lines,   Ελαστικά Γ.Μαζαράκης,   Αφοί Σ. Κρεμμύδα Ο.Ε.,   ΚΑΡΝΑΓΙΟ,   Μαϊτζέβελο.

Σας προσκαλούμε να έρθετε να παρακολουθήσετε τους αγώνες και να στηρίξετε τη προσπάθεια των διαγωνιζομένων.

Σας ευχαριστούμε πολύ

 

εκ μέρους του συλλόγου

Ανδρέας Στελλάτος

Back To Top