skip to Main Content
Anas10

2η μέρα εξειδικευμένων διαλέξεων, με θέμα «Επτανησιακή διατροφή και τουρισμός» (πρακτική άσκηση & εφαρμογή θεωρητικών εννοιών – υλοποίηση συνταγών – παρουσίαση)

ΦΩΤΟ ΜΕ ΣΕΦ

ΦΩΤΟ ΜΕ ΦΑΓΗΤΑ

Το τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο της καταγραφής και ανάδειξης των τοπικών παραδοσιακών συνταγών και προϊόντων, πραγματοποίησε επιτυχώς και σήμερα το 2ο μέρος του σεμιναρίου, στο “Mythos Catering” στα Τραυλιάτα, που ήταν πρακτική άσκηση, εφαρμογή θεωρητικών εννοιών  και  υλοποίηση συνταγών.

Ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, κ. Μίλτος Καρούμπας και ο αντιπρόεδρος κ. Τάσος Ζησόπουλος ήταν οι βασικοί ομιλητές της σημερινής διάλεξης.

Οι συνταγές της πρακτικής άσκησης που δημιούργησε ο σεφ κ. Μίλτος Καρούμπας, ήταν μια σαλάτα «πανδαισία 4εποχών με ελαιόλαδο Λευκάδας», ένα ζεστό ορεκτικό «φιλέτο ψαριού με πράσο σοτέ, συνοδευόμενο από σάλτσα ψαριού με ρομπόλα Κεφαλονιάς και κρόκο Κοζάνης» και τέλος, για κυρίως πιάτο «χοιρινό ψαρονέφρι αλα καμπανιέ, με κρασί αυγουστιάτη Ζακύνθου και σάλτσα σταφυλιού, συνοδευόμενο με σουφλέ σπανάκι και λαδοτύρι Ζακύνθου και πατάτες μπουλανζέρ».

Στη συνέχεια, ο σεφ κ. Τάσος Ζησόπουλος δημιούργησε τα εξής γλυκά – επιδόρπια: «μους γιαουρτιού, με λευκή σοκολάτα και φρούτα» και «μους σοκολάτας με μπανάνες και φουντούκια».

Οι σεφ ανέδειξαν τις επτανησιακές γεύσεις με τον καλύτερο τρόπο, και τους πιο πρωτότυπους συνδυασμούς, με την χρήση τοπικών προϊόντων, αλλά και υλικών απ τον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο, παρουσιάζοντας στο κοινό μοναδικά πιάτα, τα οποία στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όλοι οι συμμετέχοντες!

Απολαύσαμε ένα διεθνές δημιουργικό μενού, με επτανησιακά προϊόντα, το οποίο έδωσε ιδέες στους συμμετέχοντες για νέες συνταγές (τοπικοί εστιάτορες, επαγγελματίες του χώρου εστίασης, φοιτητές του ιεκ, αλλά και άνθρωποι που ενδιαφέρονταν να εμπλουτίσουν τις μαγειρικές γνώσεις τους).

Στο πλαίσιο των διαλέξεων, είναι και η απονομή στους συμμετέχοντες εστιάτορες και επαγγελματίες του χώρου, από σχετική επιτροπή ειδικών, του Σήματος Παραδοσιακής Κουζίνας. Οι κάτοχοι του σήματος θα είναι αναγνωρίσιμοι ως επαγγελματίες που ακολουθούν και προσφέρουν στο πελατολόγιό τους τις παραδοσιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα!

Αύριο, Κυριακή 22 Μαρτίου είναι η 3η μέρα διαλέξεων για την επτανησιακή διατροφή και τον τουρισμό και θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσες του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας, στο Αργοστόλι.

Θωράκιση των χυμών στο “χοιρινό ψαρονέφρι αλα καμπανιέ” απ τον πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγ. Ελλάδος

 

Συμβουλές μαγειρικής απ τους σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

Αποχαιρετισμός των σεφ στο τέλος της παρουσίασης

 

 

Αναστασία

 

Κείμενα – Παρουσίαση: Αναστασία Κανάκη

Back To Top