skip to Main Content
1 (3)

20ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ Αφιερωμένο στο συνθέτη Σπύρο Μαρκάτο.

Έπεσε με απόλυτη επιτυχία η αυλαία του  διήμερου 20ου Χορωδιακού Φεστιβάλ Κεφαλονιάς που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος» στις 23 & 24 Μαΐου και διοργανώθηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς (Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.). Πάνω από 270 χορωδοί  προερχόμενοι από 6 Χορωδιακά Σχήματα δύο από την Κεφαλονιά, δύο από την Κέρκυρα και δύο από τη Αθήνα, πέρασαν από τη σκηνή του «Κέφαλου» και τραγούδησαν μελωδίες, αναδεικνύοντας την πολιτιστική μας ταυτότητα και κληρονομιά και  δικαίως κέρδισαν τα ζεστά χειροκροτήματα των πολλών θεατών που παρευρέθηκαν.                                                                                                                    Το 20ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Κεφαλονιάς ήταν αφιερωμένο στο συμπατριώτη μας συνθέτη Σπύρο Μαρκάτο.                                                                                                               Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο με τον  Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση στον χαιρετισμό του, να καλωσορίζει την επανεκκίνηση του θεσμού καθώς επίσης και όλους τους  παρευρισκόμενους. Την εκδήλωση επίσης χαιρέτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης  κ.Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης  Κωνσταντάτος και ο μαέστρος της Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Αγαθάγγελος Γεωργακάτος.

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης ξεκίνησε με τις χορωδίες : Γυναικεία χορωδία Αργοστολίου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. διεύθυνση Ά. Μουρελάτος, την Μικτή χορωδία Ελληνικού-διεύθυνση Μαρίνα Κατσαρού και την Χορωδία του Πολιτιστικού Κέντρου εργαζομένων & συνταξιούχων του ΟΤΕ Κέρκυρας διεύθυνση Χ. Γρηγορόπουλος.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν την Κυριακή με άλλη μια μαγική βραδιά με τις χορωδίες: Μικτή χορωδία & μαντολινάτα Λειβαθούς της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ διεύθυνση Β. Καλογεράς, Μικτή χορωδία Αργυρούπολης διεύθυνση Κ. Ευαγγελάτος και Χορωδία Λευκίμμης Κέρκυρας διεύθυνση Σ. Σμοϊλης.

Τις διήμερες εκδηλώσεις έκλεισε ο πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. κ. Άγγελος Κωνσταντάκης ευχαριστώντας όλους για την παρουσία τους και τη στήριξή τους σ’ αυτήν την προσπάθεια και ανανέωσε το ραντεβού για τον επόμενο χρόνο στο 21ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Κεφαλονιάς, που επεκταθεί και στο Ληξούρι και θα έχει διάρκεια τριών ημερών, τονίζοντας τη σπουδαιότητα αυτών των δράσεων που προάγουν τον πολιτισμό και ενδυναμώνουν την προβολή του νησιού μας.

Από το Γραφείο Τύπου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

 

Back To Top