skip to Main Content
Galiatsatos Front3

25η Μαΐου 2014, η μεγάλη νίκη της ΑΝΑΣΑ στα Ιόνια Νησιά.

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την 25η Μαΐου 2014 όταν η Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συνεργασία Αρχών για τα Ιόνια Νησιά (ΑΝΑΣΑ) αναδείχτηκε σε μεγάλο νικητή των επαναληπτικών περιφερειακών εκλογών στα Ιόνια Νησιά με το επιβλητικό ποσοστό 59,92%.

 

Στο νικητήριο μήνυμα του ο νέος περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος είχε τονίσει: «Οι συμπατριώτες και οι συμπατριώτισσες, αποδέχτηκαν το μήνυμα μας για δράση απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές και τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της τρόικα και της συγκυβέρνησης. Αποδέχτηκαν το μήνυμά μας για την αντικατάσταση του «Καλλικράτη» με νέο αποκεντρωτικό σύστημα, με δημοκρατία, διαφάνεια, συμμετοχή, πόρους και αρμοδιότητες. Αποδέχτηκαν το μήνυμά μας για την αλλαγή πορείας στην Περιφέρειά μας, για την Ιόνιο Περιφέρεια ηγέτιδα στο Ιόνιο και την Αδριατική».

 

Σήμερα, ένα χρόνο μετά την ιστορική νίκη της ΑΝΑΣΑ και εννιά σχεδόν μήνες από την ανάληψη της ευθύνης διοίκησης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, νοιώθουμε ευτυχείς γιατί μπορούμε βάσιμα να ισχυριστούμε ότι εργαστήκαμε σταθερά και ανυποχώρητα για την επίτευξη των στόχων αυτών.

 

  1. Άνεμος δημοκρατίας πνέει πλέον στην ΠΙΝ. Η Περιφέρεια διαβουλεύεται με τους πολίτες και τους φορείς, λειτουργεί ουσιαστικά η Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης, εξελέγη για πρώτη φορά και αναλαμβάνει καθήκοντα ο Συμπαραστάτης του πολίτη και της επιχείρησης. Το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι πια χώρος ανταλλαγής ιδεών και λήψης αποφάσεων για το συμφέρον των συμπολιτών και συμπολιτισσών μας.
  2. Οι υπηρεσίες της ΠΙΝ εισάγουν με ταχείς ρυθμούς την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, κερδίζοντας χρόνο και χρήμα, με μακροπρόθεσμο στόχο την άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση του πολίτη.
  3. Η στήριξη των συμπολιτών μας που υποφέρουν ιδιαίτερα από την κρίση αποτέλεσε πρώτη προτεραιότητα, με το πρόγραμμα «ρεύμα για όλους», με τα ειδικά προγράμματα παροχής βοήθειας στις Περιφερειακές Ενότητες. Εκπονήθηκαν συγκεκριμένες μελέτες για την αντιμετώπιση της φτώχειας και την κοινωνική ενσωμάτωση των rom.
  4. Η απορρόφηση κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ στο οκτάμηνο Σεπτεμβρίου-Απριλίου διπλασιάστηκε σε σχέση με πριν και, εφαρμόζοντας πολιτική δυναμικής ανανέωσης και ελέγχου, η ΠΙΝ σπεύδει να καλύψει το χαμένο έδαφος των προηγούμενων χρόνων. Παράλληλα αποκαθίσταται η χαμένη αξιοπιστία της ΠΙΝ στις σχέσεις της με τις γειτονικές περιφέρειες ελληνικές, αλβανικές και ιταλικές. Η ΠΙΝ από παρίας γίνεται δυναμικός παράγοντας στην περιοχή Αδριατικής-Ιονίου.
  5. Το νέο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα (ΣΕΣ) ύψους 227 εκατ. Ευρώ για την περίοδο 2014-2020 έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΠΙΝ ωριμάζει τις προτάσεις για την αξιοποίηση των πόρων.
  6. Η νέα στρατηγική στην τουριστική πολιτική και την τουριστική προβολή είναι γεγονός και αναμένεται να προσδώσει  μεσοπρόθεσμα τον δυναμισμό που απαιτείται, ενώ την ίδια στιγμή η στροφή στην πρωτογενή παραγωγή και την ποιοτική συσκευασία των προϊόντων της Ιόνιας γης καθίσταται το νέο απαραίτητο στοιχείο της παραγωγικής ανασυγκρότησης των Ιονίων Νήσων.
  7. Η ΠΙΝ και το ΠΣ στέκονται σταθερά στο πλευρό των μη προνομιούχων πολιτών υπερασπιζόμενοι τον αγώνα τους και προωθώντας τα  δίκαια αιτήματα τους. Η δημόσια υγεία και η παιδεία, η υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας, η εναντίωση στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, τα δικαιώματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των ναυτεργατών, αποτελούν μερικά από τα πεδία που η ΠΙΝ και το ΠΣ βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

 

Αισθανόμαστε ευτυχείς όλοι και όλες στην ΑΝΑΣΑ γιατί ένα χρόνο μετά βαδίζουμε στις ράγες μιας διαδρομής που είναι καθαγιασμένη από την λαϊκή ετυμηγορία, γιατί ένα χρόνο μετά η αγάπη και η στήριξη του λαού μας είναι διάχυτη και εκδηλώνεται σε κάθε ευκαιρία.

 

Για αυτό και τα σχεδιασμένα κτυπήματα σε βάρος της ΠΙΝ από τα κυκλώματα, πολιτικά και οικονομικά πέφτουν στο κενό.

 

Η ΑΝΑΣΑ  ενισχυμένη και πιο έμπειρη συνεχίζει τον όμορφο αγώνα, μαζί με του πολίτες και τους φορείς, για την Περιφέρεια της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της ευημερίας .

 

ΑΝΑΣΑ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ

ΓΙΑ ΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ

 

Back To Top