skip to Main Content
Ana1

3o μέρος των εξειδικευμένων διαλέξεων, με θέμα «Επτανησιακή διατροφή και τουρισμός» (Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων στις επιχειρήσεις εστίασης, διατροφική ασφάλεια, ποιότητα και υγεία – οργάνωση και διοίκηση μικρών επιχειρήσεων εστίασης, σχεδιασμός νέων προϊόντων και υπηρεσιών)(ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Οι σημερινές διαλέξεις για την επτανησιακή διατροφή και τον τουρισμό ξεκίνησαν με 1ο ομιλητή τον κ. Ζήσιμο Λυκούδη και αφορούσαν τον μικροβιολογικό, χημικό και φυσικό κίνδυνο των τροφίμων, τους τρόπους επιμόλυνσής τους, τις πηγές, το είδος και τις επιπτώσεις τυχόν επιμόλυνσης.

Ο κ. Λυκούδης αναφέρθηκε στο σωστό χειρισμό των προϊόντων, ώστε να εμποδίζεται η αύξηση μικροβίων. Επίσης, παρουσίασε τις κατηγορίες τροφίμων, σύμφωνα με το βαθμό επικινδυνότητας, τα ευπαθή ή ευάλωτα τρόφιμα, τις τροφικές δηλητηριάσεις, τις αλλεργίες απ τα τρόφιμα κ. ά.

Λόγος έγινε επίσης για τις διάφορες μορφές βακτηρίων, που ο κύριος παράγοντας ανάπτυξής τους είναι η θερμοκρασία, σε σχέση πάντα με τον χρόνο (Αλυσίδα Ψύξης).

Εκτενέστερη σημασία δόθηκε και στην υγιεινή του προσωπικού, τους κανόνες καθαρισμού και απολύμανσης, την μυοκτονία και την απεντόμωση.

Τόνισε τέλος πως όσοι είναι ασχολούμενοι με τα τρόφιμα, έχουν υποχρεώσεις τόσο ως διοίκηση, όσο και ως εργαζόμενοι να τηρούν πιστά όσα απαιτεί ο νόμος (αλλά και υπαγορεύει η ηθική)!http://youtu.be/IWNjSfBNbVo

Στο 2ο σκέλος της διάλεξης, ομιλητής ήταν ο κ. Χρήστος Φώης, ο οποίος αναφέρθηκε σε μια δέσμη ενεργειών, αναγκαίων για την καινοτομία νέων επιχειρήσεων, τη διαδικασία ανάπτυξης νέων προϊόντων και τον κύκλο ζωής τους, και όλα αυτά με βασικό στόχο το συνδυασμό των τοπικών προϊόντων με τους χώρους εστίασης.http://youtu.be/Y3a2jnBoHqU

Αναστασία

Κείμενα – Παρουσίαση: Αναστασία Κανάκη

 

Back To Top