Κορονοϊός: Αποτελεσματικό κατά 90% το εμβόλιο της Pfizer – BioNTech

Κορονοϊός: Αποτελεσματικό κατά 90% το εμβόλιο της Pfizer – BioNTech
Πάνω από 90% αποτελεσματικότητα έχει το εμβόλιο έναντι του νέου κορωνοϊού που αναπτύσσουν από κοινού Pfizer και BioNTech, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβολο της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας, Δρ Αλμπερτ Μπουρλά.
Ο ελληνικής καταγωγής επικεφαλής της Pfizer χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών «μια μεγάλη ημέρα ημέρα για την επιστήμη και την ανθρωπότητα».
Η Pfizer και η BioNTech αναφέρουν ότι η κλινική δοκιμή που είχε δύο ομάδες εθελοντών (εμβολιασμένων ατόμων και εκείνων που έλαβαν εικονικό φάρμακο) έδειξε ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου άνω του 90% σε επτά ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.
Αυτό σημαίνει ότι η προστασία από τη λοίμωξη Covid-19 επιτυγχάνεται 28 ημέρες μετά τον αρχικό εμβολιασμό, που περιλαμβάνει δύο δόσεις.



![Με επτά μεγάλους τελικούς ολοκληρώνεται σήμερα το ITF World Masters MT100 Kefalonia [εικόνες]](https://anexarttitosblog.gr/wp-content/uploads/2026/07/me-epta-megalous-telikous-oloklironetai-simera-to-itf-world-masters-mt100-kefalonia-eikones.jpg)