skip to Main Content
Εκατοντάδες πιστοί τίμησαν τον Άγιο Γεράσιμο στην Κηφισιά –Λαμπρός εορτασμός με κεφαλονίτικο άρωμα

Εκατοντάδες πιστοί τίμησαν τον Άγιο Γεράσιμο στην Κηφισιά –Λαμπρός εορτασμός με κεφαλονίτικο άρωμα

Εκατοντάδες πιστοί τίμησαν τον Άγιο Γεράσιμο στην Κηφισιά –Λαμπρός εορτασμός με κεφαλονίτικο άρωμα

Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών γιόρτασε η Ένωση Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Κηφισιάς και Βορείων Προαστίων τη μνήμη του πολιούχου και προστάτη της Κεφαλονιάς, Αγίου Γερασίμου, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας, στην Πολιτεία Κηφισιάς.

Εκατοντάδες Κεφαλλήνες και φίλοι της Ένωσης κατέκλυσαν τον ναό και τον περίβολο, για να τιμήσουν τον Άγιο και να ζητήσουν τη βοήθεια και την ευλογία του, σε μια συνάντηση πίστης και παράδοσης για την κεφαλονίτικη παροικία.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προέστη ο Κεφαλονίτης προϊστάμενος του ναού, αρχιμανδρίτης π. Νικόλαος Χαρτουλιάρης, με τη συμμετοχή δύο ακόμη ιερέων. Ξεχωριστό τόνο στον εορτασμό έδωσε η πολυμελής χορωδία, που έψαλε κατά το κεφαλονίτικο ιδίωμα.

Μετά τη Θεία Λειτουργία και την αρτοκλασία, ακολούθησε πλούσιο κέρασμα στο προαύλιο του ναού. Στους παρευρισκόμενους μοιράστηκε και το παραδοσιακό Δικονάρι του Αγίου, ως ευλογία, διατηρώντας ζωντανό το έθιμο του τόπου μας.

Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Περιφέρειας, οι αντιδήμαρχοι Κηφισιάς Λίλα Παπαδημητρίου, Αγγελική Βαλασοπούλου και Ελένη Βάρσου, ο δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Ζαπάντης, πρόεδροι κεφαλονίτικων και κηφισιώτικων συλλόγων, καθώς και πλήθος απόδημων Κεφαλλήνων και φίλων της Ένωσης.

Σημείο αναφοράς για τους πιστούς αποτέλεσε η εικόνα του Αγίου Γερασίμου, πολύτιμο κειμήλιο της Ένωσης, την οποία προσκύνησαν με ευλάβεια.

Πηγή

Back To Top