Π. Καππάτος: Η Κεφαλονιά τίμησε τον Άγιο Γεράσιμο παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Π. Καππάτος: Η Κεφαλονιά τίμησε τον Άγιο Γεράσιμο παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Αν. Τασούλα στην Κεφαλονιά με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Γερασίμου αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο μας και προσδίδει ξεχωριστό συμβολισμό στον εορτασμό του Πολιούχου και Προστάτη του νησιού μας.
Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, παραμονή της μεγάλης εορτής είχα την τιμή να παρευρεθώ στην τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Δημότη Αργοστολίου, στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος» από τον Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο. Η ομιλία του κ. Τασούλα με τις αναφορές του στην ιστορική πορεία της Κεφαλονιάς και τη διαχρονική της προσφορά, ανέδειξε τη φυσιογνωμία και την ξεχωριστή θέση του νησιού μας στην ιστορία της πατρίδας μας. Ιδιαίτερη σημασία είχαν επίσης τα λόγια του για τη διάθεσή του να στηρίξει την Κεφαλονιά και στο μέλλον, πλέον και ως Επίτιμος Δημότης Αργοστολίου.

Την επόμενη ημέρα, ανήμερα της εορτής του Αγίου Γερασίμου, συμμετείχαμε μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνο Αν. Τασούλα, τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Στέφανο Γκίκα, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γιάννη Τρεπεκλή, τους Δημάρχους της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, καθώς και εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, στην πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά και στη λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος έως τον ιστορικό πλάτανο, το διατηρητέο μνημείο της φύσης που εδώ και περισσότερα από 450 χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς για την πνευματική παράδοση του τόπου μας.


Η ημέρα ολοκληρώθηκε στο Ληξούρι όπου συμμετείχα στις εορταστικές εκδηλώσεις με τον Δήμαρχο Ληξουρίου κ. Γιώργο Κατσιβέλη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου προς τιμήν του Αγίου Γερασίμου, καθώς και στη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους της πόλης.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Τασούλα για την επίσκεψή του στην Κεφαλονιά και για την τιμή που μας έκανε να βρεθεί κοντά μας σε αυτή τη σπουδαία ημέρα.


Η επίσκεψη του αποτέλεσε μια σημαντική στιγμή για την Κεφαλονιά και μια ευκαιρία να αναδειχθεί η ιδιαίτερη σχέση του τόπου μας με την ιστορία, την Ορθόδοξη πίστη και την Ελληνική Πολιτεία.
Η Κεφαλονιά τίμησε τον Άγιό της και υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την αξιοπρέπεια και τη φιλοξενία που χαρακτηρίζουν τον τόπο μας.
Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης



