skip to Main Content
An 388

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ-Ψηφίστηκε παράταση της ΚΥΑ…με τον κίνδυνο να εκπέσει!

Ένα απίστευτο αλαλούμ ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και… κυβέρνηση αναδεικνύει ο χειρισμός του θέματος των παραλιών και ο κίνδυνος να ακυρωθεί ο σχεδιασμός για το ερχόμενο καλοκαίρι είναι ορατός, αφού άλλα σχεδίαζε η κυβέρνηση και άλλο τελικώς ψήφισε προχτές το βράδυ η Βουλή.

Ειδικότερα, σε νυχτερινή τροπολογία που έφεραν προχτές το βράδυ στη Βουλή στο (άσχετο)  νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μετην  πλειοψηφία των κυβερνητικών βουλευτών εγκρίθηκε η παράταση της περισυνής ΚΥΑ, κατά ένα χρόνο, αφού οι ημερομηνίες πιέζουν και λύση μέχρι σήμερα δεν δόθηκε!

Την ίδια ώρα όμως, όπως αποκαλύπτει το cretalive, τα τρία από τα τέσσερα συναρμόδια υπουργεία (Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού) επεξεργάστηκαν μια  νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα έλυνε ( όπως τουλάχιστον διατείνεται η Γενική Γραμματεία Εσόδων) άπαξ και δια παντός το πρόβλημα με τις παραλίες και το μόνο που απέμενε ήταν η συναίνεση του Υπουργείου Εσωτερικών που θα έπρεπε να καθορίσει τα οικονομικά ωφελήματα των δήμων, η οποία όμως δεν έγινε ποτέ νόμος του Κράτους, αφού άλλαι αι βουλαί της κυβέρνησης και άλλαι αι βουλαί των κυβερνητικών βουλευτών! Δεν γνώριζαν τι ετοίμαζε το υπουργείο; Δεν συμφωνούσαν με τη νέα ΚΥΑ; Βιάστηκαν και δεν ρώτησαν; κανείς δεν ξέρει παρά μόνον οι ίδιοι.

Πάντως όπως επισημαίνει στο έγγραφο που αποκαλύπτουμε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας Νίκος Ματζάκος είναι ορατός ο κίνδυνος να εκπέσει η περισυνή ΚΥΑ (την παράταση της οποίας ζήτησαν και ενέκρινε το κοινοβούλιο οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) αφού, όπως σημειώνει, εμπιστευτικά προφσνώς, ένας εκ των εισηγητών καθώς και τα σημεία προσβολής της, είναι τα ίδια με αυτά της ΚΥΑ του 2014, που έχει ήδη ακυρωθεί!

Το ενδιαφέρον τώρα μετατοπίζεται στη συνεδρίαση του ΣτΕ ΤΗς 10ης Μαϊου για να δούμε αν θα υπάρξει προσβολή της απόφασης ή αν υπάρξει άλλη “τρίπλα” για να αποφευχθεί το αδιέξοδο.

Δείτε όλο το κείμενο για την ΚΥΑ που ετοίμαζαν

Back To Top