skip to Main Content
1

Αιτωλοακαρνανία: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη – Ραγδαίες οι εξελίξεις στο απόλυτο θρίλερ [pics, vids]

Οι εξελίξεις για τον θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη στην Αιτωλοακαρνανία τρέχουν, με τους συγγενείς της 44χρονης να ζητούν απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου της. Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Αγρινίου, έδωσε εντολή για  κατεπείγουσα συμπληρωματική έρευνα. Αφορμή της εισαγγελικής εντολής αποτέλεσαν τα ευρήματα του πραγματογνώμονα της οικογένειας από το αυτοκίνητο της 44χρονης, που βρέθηκε νεκρή.

Το σημαντικότερο στοιχείο στο αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη

Το πιο σημαντικό στοιχείο που βρέθηκε κατά την αυτοψία στο αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη, φαίνεται πως είναι ένα αυτοσχέδιο φυτίλι που ήταν εμποτισμένο με πετρέλαιο. Ένα φυιτίλι που θα βοηθούσε στην εξάπλωση της φωτιάς σε ολόκληρο το αυτοκίνητο και πιθανότατα και σε μια καταστροφική έκρηξη που θα εξαφάνιζε κάθε στοιχείο, αφού στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, είναι μεταξύ άλλων το ρεζερβουάρ της βενζίνης… Το φιτίλι, θα μετέτρεπε ουσιαστικά το αυτοκίνητο σε μια «ωρολογιακη βομβα», με την άτυχη Ειρήνη μέσα, στο πίσω κάθισμα…

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας της Ειρήνης, Βασίλης Ταουξής στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live: «Στο πίσω κάθισμα, βρήκαμε ένα φιτίλι, μία χειροτεχνική κατασκευή, βαμβάκι, βουτηγμένο στο πετρέλαιο, δεμένο σε καλώδιο που το έχουν αποξηλώσει από το πορτ μπαγαζ. Αν έφτανε η φωτιά στο πίσω κάθισμα, η φωτιά θα εξαπλωνόταν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, που αυτό δεν έγινε ποτέ. Δε δείχνει αυτοκτονία, δείχνει ξεκαθάρισμα δολοφονία!»

Συμφωνα με τα όσα είπε ο κύριος Ταουξής, αυτή η αυτοσχέδια κατασκευή, “θα λειτουργούσε ως μοχλός μετάδοσης της φωτιάς στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου”.

Και συμπλήρωσε: “Θεωρώ ότι είναι ένα τεράστιο εύρημα… Αν κάποιος θέλει να καεί μόνος του, φέρνει ένα σύρμα, ένα καλώδιο κάτι. Αυτό δείχνει ότι αυτός που έδεσε το βαμβάκι, εκείνη τη στιγμή ήρθε σε επαφή με το αυτοκίνητο. Ξήλωσε ένα καλώδιο και στην άκρη του έδεσε το βαμβάκι για να λειτουργήσει σαν μπουρλότο. Αλλά η φωτιά δεν έφτασε ποτέ στο πίσω μέρος”.

Τι είδε ο πραγματογνώμονας της οικογένειας

Όπως είπε στην εκπομπή, ο πραγματογνώμονας που έχει ορίσει η οικογένεια, Αναστάσιος Δέδες: «Εγώ έλεγξα το αυτοκίνητο… συγκέντρωσα το υλικό που ήθελα, έχω βγάλει βίντεο και φωτογραφίες και τα ευρήματά μου, δε μπορώ να πω πολλά αλλά έχω ενημερώσει τους νομικούς παραστάτες της οικογένειας και περιμένω τα στοιχεία από τα εργαστήρια και όλα αυτά θα συνεκτιμηθούν με τα ευρήματα τα δικά μου και θα συντάξω μία έκθεση. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η υπόθεση έχει σημαντικά ευρήματα που έχω καταγράψει. Επισκέφθηκαν και τον τόπο που βρέθηκε το αυτοκίνητο. Η απόσταση του χωματόδρομου είναι 3,5 χιλιόμετρα… Θα δούμε αν υπάρχει διαφορά χρόνου με τον χρόνο που έχω βρει εγώ περίπου, με τον χρόνο που σταμάτησε το αυτοκίνητο και πήρε φωτιά».

Όπως διευκρίνισε ο δεύτερος δικηγόρος, ο Κώστας Ζώης: «Τα στοιχεία αρχίζουν να οδηγούν στην βεβαιότητα και όχι στη σκέψη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Υπάρχει μαρτυρική κατάθεση ότι σταμάτησε σε βενζινάδικο και προμηθεύτηκε πετρέλαιο, τη στιγμή που υπάρχει ειδικό κουμπί που ανοίγει το πορτ μπαγκάζ και δεν χρειαζόταν να δώσει τα κλειδιά».

Το κουμπί για το πορτ μπαγκάζ προβληματίζει

Σύμφωνα με τη μαρτυρία βενζινά, στον οποίο σταμάτησε μια γυναίκα για να γεμίσει ένα μπιτόνι με πετρέλαιο την ημέρα της εξαφάνισης της 44χρονης, η γυναίκα του έδωσε τα κλειδιά του πορτ μπαγκάζ και του είπε τι να κάνει. Να πάρει δηλαδή από εκεί το άδειο μπιτόνι και να το γεμίσει με πετρέλαιο.

Κάποιοι είπαν ότι αν όντως ήταν η Ειρήνη Λαγούδη αυτή η γυναίκα, τότε ενισχύεται το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. Το αυτοκίνητο που σταμάτησε στο συγκεκριμένο βενζινάδικο, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό της Ειρήνης Λαγούδη. Όμως… αν όντως ήταν η ίδια που οδηγούσε το αυτοκίνητό της, γιατί να δώσει κλειδιά στον βενζινά; Δεν γνώριζε ότι το αυτοκίνητό έχει ειδικό κουμπί, με το οποίο ανοίγει το πορτ μπαγκάζ, χωρίς να χρειάζονται τα κλειδιά; Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, η Ειρήνη Λαγούδη το είχε τρία χρόνια…

Θυμηθείτε τα όσα έχει πει ο βενζινάς:

Ο δικηγόρος και το τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας που μετέβησαν στο Αγρίνιο κάνουν λόγο για συμβόλαιο θανάτου της 44χρονης. «Δεν έχει καεί ολόκληρη η καμπίνα, έγινε προσπάθεια εξαφάνισης αποτυπωμάτων που μπορεί να ταυτοποιηθούν με συγκεκριμένα πρόσωπα. Όπως το βλέπω μου θυμίζει σκηνή αμερικανικού κινηματογράφου με πληρωμένα συμβόλαια», λέει ο Βασίλης Ταουξής, δικηγόρος της οικογένειας της 44χρονης.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο λίγο πριν το θάνατο της Ειρήνης

Ακόμα ένα βίντεο, το οποίο είναι από κάμερα ασφαλείας, αποκάλυψε σήμερα η εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live. Το βίντεο είναι από τις 29 Δεκβεμβρίου. Τραβήχτηκε δηλαδή, λίγες ημέρες πριν από το θάνατο της 44χρονης.

Σε αυτό, φαίνεται η ίδια μαζί με την κόρη της, να πηγαίνει σε κέντρο αισθητικής στο Χολαργό. Ήταν τις ημέρες που η 44χρονη ήταν ακόμα στην Αθήνα, για να περάσει τις ημέρες των εορτών. Τίποτα δε έδειχνε τότε, ότι λίγα 24ωρα αργότερα, θα μπορούσε να περάσει από το μυαλό της 44χρονης, η αυτοκτονία.

Back To Top