
Άκρως θετικές ειδήσεις βγήκαν από την επίσκεψη του Α/Π Σωτήρη Κουρή στη Σκάλα και στον Πόρο
Επί τόπου έλεγχο στα έργα που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Σκάλας και συζήτηση με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης της Σκάλας και του Πόρου πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης 23/9/2025 ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σωτήρης Κουρής!
Πιο συγκεκριμένα, ο Σωτήρης Κουρής στην Σκάλα συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Ελειού Πρόννων και Τουρισμού Νίκο Κουρκουμέλη και τον Πρόεδρο της Σκάλας Γιώργο Τραυλό και στον Πόρο μας με τον Πρόεδρο του Πόρου Κεφαλονιάς Οδυσσέα Γαλιατσάτο!

Ακόμα, ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής στις συζητήσεις του με τους τοπικούς άρχοντες της περιοχής μας έκανε γνωστό πως πρόκειται να τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά φώτα στους δρόμους της Κεφαλονιάς, να υπάρξει φρεζάρισμα και ασφαλτόστρωση στο δρόμο Σκάλας Πόρου και ότι θα τοποθετηθούν ειδικά ραντάρ για τα όρια ταχύτητας των αυτοκινήτων που θα προειδοποιούν τους οδηγούς όταν τρέχουν πάνω από το όριο ταχύτητας και θα ανάβουν πράσινο όταν είναι κάτω από αυτό!
Στον Πόρο ο Σωτήρης Κουρής ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Πόρου Οδυσσέα Γαλιατσάτο για την ανάγκη τσιμεντόστρωσης του ποταμού Βόχυνα στον Πόρο στο ύψος της γέφυρας και στις εκβολές του ποταμού την οποία είδε θετικά. Ακόμα, δήλωσε πως θα μπουν φωτοβολταϊκά φώτα από το στενό του Πόρο μέχρι την περιοχή Ρίζα (στο δρόμο που οδηγεί στο Μοναστήρι της Άτρου.) Σε απάντηση των σχετικών επιστολών του Προέδρου του Πόρου Κεφαλονιάς ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής ζήτησε να του δοθεί μελέτη για το θέμα της τουριστικής αξιοποίησης ως μουσείου του τουριστικού κτηρίου του Πόρου από τον Πρόεδρο του Πόρου Κεφαλονιάς Οδυσσέα Γαλιατσάτο και υποσχέθηκε να την χρηματοδοτήσει δηλώνοντας μάλιστα ότι πιστεύει κι αυτός στο έργο αυτό.
Τέλος, μας δήλωσε ακόμη πως πήρε την έγκριση από τη δασική υπηρεσία για να χρηματοδοτήσει με 260.000 ευρώ τεχνικά οδικά έργα στο δρόμο προς το Μοναστήρι της Άτρου. Τα δίκτυα βραχοπροστασίας στο στενό του Πόρου 70 μέτρων πέρα των υπαρχόντων μας δήλωσε πως θα τοποθετηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα!
Παρακαλώ παρακολουθήστε τις αποκλειστικές δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή στη κάμερα μας εδώ: