
Αλούπης-Σαμούρης: Βίοι παράλληλοι
Σε ανοιχτή βεντέτα βρίσκονται πια οι τοπικοί παράγοντες του Αργοστολίου, Αλέκος Γαβριελάτος (Αλούπης) και Σπύρος Σαμούρης. Παρά όμως την ανοιχτή κόντρα των δύο συμβούλων στην πραγματικότητα, όπως σημειώνουν πρόσωπα που γνωρίζουν την πορεία τους, οι βίοι τους είναι παράλληλοι και οι δύο αιρετοί κατά βάση έχουν πολλά κοινά.
Ειδικότερα, είναι και οι δύο παιδιά της αγοράς και της πιάτσας, μιλάνε και οι δύο τη “γλώσσα του πεζοδρομίου”, έχουν και οι δύο αποδοχή στα “λαϊκά στρώματα” του Αργοστολίου, είναι και οι δύο “μαγκάκια” και “άμα λάχει ξηγιούνται και οι δύο μόρτικα και αρσενικά”. Μέχρι εδώ είναι οι ομοιότητές τους γιατί όμως υπάρχουν και διαφορές: Ο Αλούπης δηλαδή αυτή την περίοδο βρίσκεται στην πολιτική ακμή του καθώς είναι το πρακτικό μυαλό στη δημοτική κοινότητα Αργοστολίου που δίνει πολλές λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας της πρωτεύουσας του Δήμου και στις επόμενες εκλογές ετοιμάζεται για ακόμη καλύτερη εκλογική επίδοση ενώ ο Σαμούρης αντίθετα μετά τις απανωτές εκλογικές του ήττες (συμμετοχή σε αποτυχών ψηφοδέλτιο Κοτσιλίνη το 2010, συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ που καταβαραθρώθηκε το 2012, συμμετοχή στο αποτυχών ψηφοδέλτιο του Καλαφάτη το 2014) έχει καταγραφεί πλέον ως “λούζερ” και ως το “πρόσωπο της ήττας” οπότε είναι ξεκάθαρο ότι βρίσκεται σε καθοδική εκλογική πορεία και αν δεν τον “μαζέψει” στο συνδυασμό του ο Θεόφιλος Μιχαλάτος στη λογική του “μάζευε και ας είναι και ρώγες” δεν πρόκειται να είναι ξανά καν μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου έστω και ως αντιπολίτευση.
Επομένως είναι λογικό ο Σαμούρης να αντιδρά εσχάτως με “παθολογικό τρόπο” στις πολιτικές “σφαλιάρες” που δέχεται από παντού ενώ είναι επίσης λογικό να τον “γλεντάει” ο Αλούπης, ο οποίος θεωρείται και είναι ο διάδοχός του όσον αφορά την εκλογική βάση των ανθρώπων του μόχθου στην περιοχή του Αργοστολίου.