skip to Main Content
Αλύτρωτες Ψυχές,  από την θεατρική ομάδα Genesis

Αλύτρωτες Ψυχές,  από την θεατρική ομάδα Genesis

Oι Αλύτρωτες Ψυχές είναι ένα νέο θεατρικό έργο που παίζεται σε διάφορες σκηνές μιας και ξεκίνησε τις περιοδείες του.

Έρχεται στη Κεφαλονιά, αρχικά στο Αργοστολίου στις 23 Αυγούστου και ώρα 21:00 στη θεατρική σκηνή του Αύλειου χώρου ΞΕΝΙΑ και έπειτα τη Παρασκευή στις 27 Αυγούστου και ώρα 21:00 στον Αύλειο χώρο του Α’ Δημ. Σχολείου Ληξουρίου   !!

Στην Αθήνα έκανε την πρεμιέρα του στο κηποθέατρο του πολυχώρου Αλεξάνδρεια στις 16 Ιουλίου με επιτυχία και συνεχίζει το ταξίδι του!!

Αλύτρωτες Ψυχές, 

από την θεατρική ομάδα Genesis, 

σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Κριθαριώτη.

Θεατρική Παράσταση στην Κεφαλονιά στο Αργοστόλι και το Ληξούρι.

Δευτέρα 23 Αυγούστου στο Αργοστόλι (Αύλειος χώρος ΞΕΝΙΑ)

Παρασκευή 27 Αυγούστου στο Ληξούρι (Αύλειος χώρος 1ου Δημ. Σχολειου)

Ώρα: 21:00 

Γενική Είσοδος: 8 ευρώ 

Είδος: Τραγικωμωδία, Κοινωνικό, Ψυχολογικό Δράμα.

Χρόνος: 70 Λεπτά.

Οι ”Αλύτρωτες Ψυχές”, το νέο θεατρικό έργο εποχής, βασισμένο στην αληθινή ιστορία των αδελφών Papin και το έγκλημα στο Λε Μαν, που συγκλόνισε τη Γαλλία, αλλά και ολόκληρη την υφήλιο, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία τη πρεμιέρα του, στις 16 Ιουλίου στο κηποθέατρο, του Πολυχώρου Τέχνης Αλεξάνδρεια και συνεχίζει με παραστάσεις στον ίδιο χώρο και περιοδείες σε διάφορες σκηνές της Ελλάδας.

23 Αυγούστου Αύλειος Χώρος Ξενία, Αργοστόλι

27 Αυγούστου Αύλειος Χώρος 1ου Δημοτικού Σχολείου, Ληξούρι.

29 Αυγούστου Θεατράκι ΟΣΕ, Ναύπλιο.

Από 7 Σεπτεμβρίου και κάθε Τρίτη στο κηποθέατρο του Πολυχώρου Αλεξάνδρεια, στην Αθήνα.

Δυο λόγια για το έργο..

Το έργο διαδραματίζεται, στο Λε Μάν της Γαλλίας, την δεκαετία του 1930. Βασισμένο στην αληθινή ιστορία των αδελφών Παπέν, το γεγονός ενός φόνου, που απασχόλησε όλη την υφήλιο, αλλά και τον Jean Genet για να γράψει το θεατρικό έργο ”Les Bonnes”. Το συγκεκριμένο έργο κρύβει αρκετές συγκινήσεις και τροφή για σκέψη, ενώ δεν θα λείψουν από τον θεατή, ευχάριστες στιγμές γέλιου, στη διάρκεια του πρώτου μέρους όμως.

Το ενδιαφέρον της νέας αυτής έκδοσης, εστιάζει στην αληθινή ιστορία. Βρισκόμαστε στην ημέρα που έλαβε τόπο το έγκλημα, με πληθώρα κοινωνικών μηνυμάτων, μέσα από μία πιο ανάλαφρη νότα του σκηνοθέτη, με ευχάριστες εκπλήξεις για το κοινό, όπως μουσική, τραγούδι, ένα μελοποιημένο κομμάτι, σε στίχους Καβάφη και έντονα συναισθήματα.

Ένα ιδιαίτερο έργο εποχής, της Γαλλίας του 1930′, δύο ταχυτήτων, που δημιουργεί διαφορετικά συναισθήματα στην πρώτη πράξη, με το πιο ανάλαφρο και κωμικοτραγικό ύφος, τα οποία μεταμορφώνονται στην δεύτερη πράξη μαζί με τον χαρακτήρα του, που σοβαρεύει και φθάνει τα όρια του ψυχολογικού θρίλερ.

Υπόθεση..

Δύο αδελφές, η Κριστίν και η Λέα Παπέν, εργάζονται εδώ και επτά χρόνια στην κατοικία των Λανσελέν. Τον τελευταίο χρόνο τα πράγματα δείχνουν να έχουν αλλάξει, όπως και η συμπεριφορά της Κυρίας Λεονί, που δείχνει να ξεσπάει στα κορίτσια και να τους ασκεί ακόμη και σωματική βία. Οι κοπέλες αποφασίζουν να αντιδράσουν και βρίσκουν την ευκαιρία να καταστρώσουν ένα σχέδιο, την ημέρα που οι κύριοί τους λείπουν από το σπίτι.

Η θεατρική ομάδα Genesis..

Η Genesis Theater Group, δραστηριοποιείται στο θέατρο από το 2014, όταν και ξεκινούσε τα πρώτα της βήματα με μια πειραματική σκηνή. Πλέον μετράει πίσω της πληθώρα παραστάσεων σε θέατρα της Αθήνας και της επαρχίας και έχοντας αλλάξει πολλά από τα πρόσωπά της, αλλά κρατώντας την ίδια φιλοσοφία, την αγάπη της για το θέατρο, την τέχνη και τους θεατές της, συνεχίζει να προάγει τον πολιτισμό. Σκηνοθέτης της ομάδας είναι ο Οδυσσέας Κριθαριώτης, που ασχολείται με τον χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, έχοντας στο ενεργητικό του, μια σειρά από δικές του δημιουργίες και συμμετοχές στους παραπάνω τομείς, τα τελευταία 7 χρόνια. Ηθοποιοί της ομάδας μας είναι, η Ελένη Μυλωνά και η Ήλια Καψάλη, δύο νέες ταλαντούχες ανερχόμενες και πολλά υποσχόμενες ηθοποιοί με δουλειές στο θέατρο και την τηλεόραση και η έμπειρη και καταξιωμένη ηθοποιός Βερόνικα Ηλιοπούλου με πλούσιο παρελθόν, σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Το καλλιτεχνικό σύνολο :

Παραγωγή: Key Of Art Productions

Σύλληψη / Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Κριθαριώτης

Ηθοποιοί: Ελένη Μυλωνά, Ήλια Καψάλη, Βερόνικα Ηλιοπούλου

Ενδυματολόγος: Δανάη Γιαννουλάκη

Χορογραφία: Φλώρα Κριθαριώτη

Σκηνικά: Οδυσσέας Κριθαριώτης

Υπεύθυνη Δημ Σχέσεων/ Επικοινωνίας: Χριστίνα Καραμπογιά

Σκηνοθετικό σημείωμα:

Σε μια δύσκολη εποχή για όλους τους ανθρώπους, αλλά και την τέχνη, όπου η διασκέδαση και το θέατρο μας έλλειψαν, ο στόχος μας είναι να θυμίσουμε ξανά στον θεατή, μέσα από την ζωή και σε ένα ταξίδι μιας άλλης εποχής, τη σημαντικότητα της ανθρωπιάς και της συνύπαρξης. Στο σπίτι των Λανσελέν στη Γαλλία του 30′, υπήρξαν βίαια σκηνικά, τα οποία ήρθαν στο φως για να προβληματίσουν και να αλλάξουν κάτι στον κόσμο. Δεν ήταν το μόνο σπίτι, δεν ήταν το μόνο μέρος, δεν ήταν η μόνη εποχή. Η βία, λεκτική, σωματική, ψυχολογική, υπήρχε πάντοτε ιστορικά, χρονικά, παντού και ο στόχος μας πάνω στη σκηνή είναι να την δείξουμε με το δάκτυλο, το κοινό να γίνει μάρτυρας, να βγάλει τα συμπεράσματά του και να τη καταδικάσει.

Επικοινωνία/ Πληροφορίες

Facebook: Facebook Genesis Theater

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=rZuZQXOeOQo

Ε-mail: keyofartp@gmail.com

Προπώληση εισιτηρίων μέσω της ticket plus: https://www.ticketplus.gr/event?id=184Πηγή

Back To Top