skip to Main Content

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ

Προς αποφυγή παρερμηνειών σχετικά με την παραίτηση  από τα καθήκοντά μου ως συμβούλου στην κοινότητα Κατωγής που κατέθεσα προ ημερών, κάνω ακόμη πιο σαφείς τους λόγους που με εξώθησαν να παραιτηθώ, προκειμένου να σταματήσουν την παραπληροφόρηση, αυτοί που έχουν την αποκλειστική ευθύνη αυτής της παραίτησης.

Ενημερώνω λοιπόν ότι ο λόγος της παραίτησής μου δεν ήταν βέβαια η «κούραση», ούτε η διάθεση προσφοράς όπως κάποιοι έντεχνα αφήνουν να διαρρέει. Αντίθετα, τόσο εγώ όσο και ο συναγωνιστής Αντώνης Βιτωράτος εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο συμβούλιο της κοινότητας Κατωγής, είμαστε παρόντες με τις προτάσεις μας και στα 25  περίπου Κ. συμβούλια που έγιναν στην διάρκεια της μέχρι τώρα θητείας. Σε αυτά τα συμβούλια προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τα ουσιαστικά και σημαντικά  λαϊκά προβλήματα της κοινότητας στα οποία μάλιστα σε κάποια πάρθηκαν ομόφωνες αποφάσεις.

Ωστόσο, δυστυχώς μέχρι σήμερα, καμιά  από αυτές δεν  υλοποιήθηκε, γιατί απλά δεν υπήρξε από τον κ. Πρόεδρο, καμιά διάθεση αλλά και καμιά πρωτοβουλία διεκδίκησης από τις αρμόδιους φορείς (Κυβέρνηση-Περιφέρεια-Δήμος), παρότι πολλές φορές το ζητήσαμε να γίνει και με την δική μας συμμετοχή.  Αυτό το τέλμα, ήδη από πέρσι το  καλοκαίρι (2021), το καταγγείλαμε από κοινού με τον συναγωνιστή Αντώνη Βιτωράτο με σχετική ανακοίνωση προς τους συμπολίτες μας και στον ημερήσιο τύπο (την επισυνάπτω), αναφέροντας  όλα τα προβλήματα και τις πρωτοβουλίες που είχαμε θέσει και διεκδικούμε, σε μια προσπάθεια να υπάρξουν εκ μέρους του κ.Προέδρου και της Δ. αρχής συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την επίλυσή τους. Παρότι όμως πέρασε μια ακόμη ολόκληρη χρονιά, αυτά τα προβλήματα παραμένουν ως είχαν και μάλιστα σε μια κοινότητα που παρέχει αρκετά έσοδα στον Δήμο.

Σημαντικό επίσης είναι και το γεγονός ότι ο κ. Πρόεδρος απαξιώνει συνεχώς το συμβούλιο και τις αποφάσεις του.

Με βάση τα παραπάνω λοιπόν, θέλοντας για μια ακόμη φορά και με την παραίτησή μου, να καταδείξω την παραπάνω απαξίωση, την σχεδόν μηδενική δράση της κοινότητας με ευθύνη του κ. Προέδρου για λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει,την αποσπασματικότητα που υπήρξε σε κάποια άλλα από αυτά κ.α, σε ένδειξη διαμαρτυρίας δήλωσα την παραίτησή μου.

Δηλώνω ότι θα συνεχίσω με κάθε τρόπο την προσπάθεια της διεκδίκησης για όλα τα λαϊκά προβλήματα που απασχολούν την τοπική μας κοινότητα και που ήδη ως Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε προβάλλει και διεκδικήσει μέσα και έξω από το κοινοτικό Συμβούλιο.

          ΑΤΣΑΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΥΣΤ:  Επισυνάπτω την προαναφερόμενη ανακοίνωση προς ενημέρωση όλων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Αγαπητοί Συμπολίτες 

Ως εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση  στην τοπική κοινότητα Κατωγής , κλείνοντας δύο περίπου χρόνια λειτουργίας του συμβουλίου,  νοιώθουμε την ανάγκη (όπως άλλωστε είχαμε δεσμευτεί) , να κάνουμε ένα μικρό απολογισμό της δράσης μας στο τοπικό συμβούλιο. 

Από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση καλέσαμε την πλειοψηφία να πάρει θέση στα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα της περιοχής μας, και στην διάρκεια της διετίας βάλαμε για συζήτηση ή συμφωνήσαμε στα παρακάτω θέματα: 

-Φράγμα  Κατωγής. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη επικαιροποίησης  της υπάρχουσας μελέτης  και ένταξη του έργου για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Αντώνης  Τρίτσης ή αλλού. 

-Δεξαμενή στη θέση Μασπάλι. Κάναμε σαφές ότι το εγχείρημα από μόνο του δεν μπορεί  να λύσει το πρόβλημα της έλλειψης νερού, ιδιαίτερα όταν οι μεγάλες τουριστικές μονάδες στην περιοχή  βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία. Βάλαμε το θέμα της διασφάλισης της απαιτούμενης  επάρκειας  νερού στα χωριά μας και όχι απλά μια ρύθμιση που κάνει η δεξαμενή  και που δεν λύνει το πρόβλημα. 

– Μελέτη για αποκατάσταση κτιρίου Κοινοτικού γραφείου . 

– Μελέτη για την διαμόρφωση πλατείας κοινότητας Κατωγής . 

– Μικρά αλλά σημαντικά έργα, όπως:  μεταφορά κεντρικής κολώνας ΔΕΗ στην θέση  Λεμονάτα, τοποθέτηση σωληνώσεων φρεατίων για απορροή υδάτων στις θέσεις  Άμπελο  , Βορβοκυλάτο , Βάτσα, τσιμεντόστρωση δρόμου προς Μανιά, τοποθέτηση κιγκλιδώματος στο δρόμο Βουνί  προς Χαβριάτα και στο Βουνί πάνω από το σπίτι του Οδυσσέα Αντωνέλου, τοποθέτηση  αντανακλαστικής σηματοδότησης (μάτια γάτας, πινακίδες κλπ)  στο οδόστρωμα από Μαντζαβινάτα προς ΞΙ, μετατόπιση θέσης πινακίδας ορίου Μαντζαβινάτων προς Ληξούρι κ.α. 

– Προώθηση περιβαλλοντικής μελέτης και εκσυγχρονισμός του αλιευτικού καταφυγίου στην Κουνόπετρα . 

– Προέκταση αποχέτευσης από διασταύρωση εκκλησίας Αγίας  Σοφίας . 

– Προέκταση ΦΟΠ  

– Σχετικά με την εκμίσθωση βοσκότοπων ( Μετόχι ) να δημοπρατηθούν, αλλά να προτιμηθούν  οι     συγχωριανοί . 

– Για τον καθαρισμό των οικοπέδων εντός των χωριών να ενημερωθούν σχετικά  οι ιδιοκτήτες . 

– Στην Αγροτική  οδοποιία  απαιτήσαμε  επίστρωση με αδρανή υλικά όπου υπάρχει ανάγκη και με την σύμφωνη γνώμη όλου του συμβουλίου μας . 

– Απαιτήσαμε να γίνουν αναπλάσεις  των χωριών μας, μετά από συζήτηση με τους ίδιους τους κατοίκους . 

– Απαιτήσαμε να γίνει Ανάπλαση του χώρου της Κουνόπετρας ( παγκάκια ,κιόσκι , ταμπέλα ,φωτισμός ) .  

– Καθαρισμό των δρόμων των χωριών μας  και  αποκατάσταση των ζημιών στους δρόμους προς «Ξι» και Κουνόπετρα σε σημεία που είναι επικίνδυνα . 

-Δωρεάν  Τσιπάρισμα και στείρωση στα ζώα . 

-Καταπολέμηση του δάκου της ελιάς για την τριετία 2021 -2023 τονίζοντας ο ψεκασμός  να γίνεται  με βιολογικά φάρμακα . 

Αγαπητοί συμπολίτες 

Σε όλα τα παραπάνω η πλειοψηφία του τοπικού συμβουλίου και η Δημοτική Αρχή, όπως διαπιστώνετε με την πρώτη ματιά, όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκαν αλλά τα έχουν παραπέμψει στις «ελληνικές καλένδες». Ακόμη και η σχετική συζήτηση που έγινε πρόσφατα για την αντιπυρική ασφάλεια, δεν στόχευσε στο κύριο που είναι η έλλειψη συνολικότερου σχεδίου για την περιοχή και η υλοποίηση αντιπυρικών έργων που θα διασφαλίζουν την περιοχή από τις πυρκαγιές.  

Ως παράταξη και ως εκλεγμένοι στο τοπικό συμβούλιο, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την υλοποίηση όλων των παραπάνω τοπικών προβλημάτων αλλά και γενικότερα και να διεκδικούμε λύσεις,  απέναντι στην υποχρηματοδότηση  Κράτους -Περιφέρειας και Δήμου, που συστηματικά η πλειοψηφία του συμβουλίου, αποδέχεται αδιαμαρτύρητα, προσαρμόζοντας τις ανάγκες μας στο ρεαλισμό του ελάχιστου. Για εμάς προτεραιότητα έχουν οι λαϊκές ανάγκες.  

Καλούμε όλους σας σε αυτόν τον αγώνα και σας διαβεβαιώνουμε για άλλη μια φορά,  ότι και το επόμενο διάστημα  θα παλέψουμε γι όλα τα παραπάνω μέσα και έξω από το συμβούλιο. 

ΚΑΤΩΓΗ 3/8/2021                     

 Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση στην τοπική κοινότητα Κατωγής 

ΑΤΣΑΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ                                                                                              ΒΙΤΩΡΑΤΟΣ  ΑΝΤΩΝΗΣ 

Πηγή

Back To Top