skip to Main Content
Ανατροπή με την ψήφο των ομογενών: Καταργούνται οι περιορισμοί

Ανατροπή με την ψήφο των ομογενών: Καταργούνται οι περιορισμοί

Ανατροπή με την ψήφο των ομογενών: Καταργούνται οι περιορισμοί

Με σημαντικές αλλαγές καταθέτει η κυβέρνηση σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών.

Με τον υπάρχοντα νόμο, για να ασκηθεί αυτό το δικαίωμα θα έπρεπε να υπάρχουν κάποιες προύποθέσεις, δηλαδή θα πρέπει ο εκλογέας να έχει αποδεδειγμένη παρουσία στην Ελλάδα δύο έτη την τελευταία 35ετία, καθώς και να υποβάλει φορολογική δήλωση στις ελληνικές Αρχές.

Η κυβέρνηση κάνει μια ανατροπή και αφήνει εκτός νομοσχεδίου σχεδόν όλες τις προϋποθέσεις, που είχαν συζητηθεί κατά την αναθεώρηση.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, η μόνη προϋπόθεση, που θα υπάρχει, για να ψηφίσει κανείς στον τόπο κατοικίας του στο εξωτερικό, θα είναι να είναι γραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους.

Αφορμή για την αλλαγή αυτή αποτέλεσε η αλλαγή πλεύσης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η αξιωματική αντιπολίτευση έθετε προϋποθέσεις, που τώρα αποποιήθηκε με δήλωση της Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία τάχθηκε με δήλωση της κατά των διαχωρισμών των Ελλήνων του εξωτερικού και είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις καταργήσει.

Τζάκρη: Άδικοι και υποτιμητικοί οι περιορισμοί

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρώτρια τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος (με αρμοδιότητα τον Απόδημο Ελληνισμό) κατήγγειλε – σε συνέντευξή της στον Εθνικό Κήρυκα – αδιαφάνεια στην όλη διαδικασία που προωθεί η κυβέρνηση για την εκστρατεία ενημέρωσης των ομογενών ως προς το δικαίωμα ψήφου τους.

Σύμφωνα με την κυρία Τζάκρη, περιορισμοί, όπως αυτός του να έχουν ζήσει οι ομογενείς 2 από τα τελευταία 35 χρόνια στην Ελλάδα, είναι «άδικοι» και «υποτιμητικοί» και ότι αν το κόμμα της επανέλθει στην διακυβέρνηση της χώρας, θα τους καταργήσει.

Πηγή: star.gr

Πηγή

Back To Top