skip to Main Content
Άνοιγμα και των τριών τάξεων Λυκείου σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Άνοιγμα και των τριών τάξεων Λυκείου σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Άνοιγμα και των τριών τάξεων Λυκείου σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Άνοιγμα όλων των τάξεων του Λυκείου σε όλες τις περιφέρειες της χώρας από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, είναι -σύμφωνα με πληροφορίες- η εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

Ανακοινώσεις Κεραμέως στις 18:00

Οι σχετικές ανακοινώσεις για το άνοιγμα των Λυκείων θα γίνουν στις 6 το απόγευμα από την Νίκη Κεραμέως, η οποία θα συμμετάσχει στην ενημέρωση που θα γίνει στο υπουργείο Υγείας από τον Βασίλη Κικίλια.

Στη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων συμμετείχε και η υπουργός Παιδείας η οποία εισηγήθηκε την επιστροφή των μαθητών και των τριών τάξεων των Λυκείων. Σημειώνεται ότι το υπουργείο Παιδείας επιθυμεί μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα των Λυκείων να ανοίξουν και τα Γυμνάσια, ενώ θα ακολουθήσουν -μετά το Πάσχα- και τα Δημοτικά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση για άνοιγμα όλων των τάξεων του Λυκείου όλων των περιοχών -ακόμη και όσων βρίσκονται σε βαθύ κόκκινο- αποτέλεσε αντικείμενο διαφωνιών και έντονου προβληματισμού μεταξύ των μελών της Επιτροπής που τελικά πρόκριναν κατά πλειοψηφία το άνοιγμα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, στην συνεδρίαση υπήρξαν τρεις τάσεις. Η πρώτη αποτελούνταν από αυτούς που εισηγήθηκαν να ανοίξουν και οι τρεις τάξεις του Λυκείου, η δέυτερη από αυτούς που εισηγήθηκαν να ανοίξει μόνο η τρίτη Λυκείου οι οποίοι ήταν και οι λιγότεροι και η τρίτη τάση όσοι πρότειναν να μην ανοίξουν καθόλου τα σχολεία σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα.

Μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ1 η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή δήλωσε: “είμαστε έτοιμοι να επανέλθουμε στη δια ζώσης εκπαίδευση. Προτεραιότητά μας είναι τα λύκεια, μετά τα γυμνάσια και αργότερα τα δημοτικά. Το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει σταδιακά καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν μάς δίνουν τη δυνατότητα αυτή”.

“Ναι” στο άνοιγμα των Λυκείων με προϋπόθεση υποχρεωτικά self tests κάθε εβδομάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιστήμονες που συνεδρίαζαν από τις 10 το πρωί, συμφώνησαν τα Λύκεια να ανοίξουν από τη Δευτέρα 12 Απριλίου υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνονται υποχρεωτικά κάθε εβδομάδα τα self tests σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, τα οποία έχουν φτάσει σήμερα στα φαρμακεία των μεγάλων αστικών κέντρων και την Πέμπτη σε όλη την Ελλάδα.

self test

Προκειμένου να συμμετάσχουν στα δια ζώσης μαθήματα οι μαθητές του Λυκείου θα πρέπει να προμηθευτούν όπως και οι εκπαιδευτικοί τα self test από τα φαρμακεία όλη της χώρας. Όπως έχει ξεκαθαρίσει το υπουργείο Παιδείας, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο αν δεν έχουν μαζί τους την βεβαίωση αρνητικού τεστ.

Η πλατφόρμα καταχώρησης ανοίγει μόνο με τον ΑΜΚΑ μαθητών, εκπαιδευτικών. Επομένως οι υπόλοιποι δικαιούχοι-πολίτες των παραγωγικών ηλικιών από 18 έως 67 ετών και τέλος, οι άνω των 67 ετών δεν θα πρέπει να προσέρχονται στα φαρμακεία για την προμήθεια των self tests, αυτή την εβδομάδα.

Πηγή: thetoc

Πηγή

Back To Top