skip to Main Content
Από τα Φάρσα με γνώση και αγάπη

Από τα Φάρσα με γνώση και αγάπη

Ο Μαρίνος Σιμάτος είναι προπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Στο πλαίσιο εργασίας του στο Πανεπιστήμιο, δημιούργησε την πολύ ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα “Τα Φάρσα Κεφαλονιάς” tafarsakefalonias.com, για το χωριό απ’ όπου κατάγεται από την πλευρά του πατέρα του.

Μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα κάνοντας κλικ στην εικόνα που ακολουθεί:

Φτιαγμένη με μεράκι, η σελίδα περιλαμβάνει πληροφορίες για την ιστορία του χωριού, ειδήσεις από το χωριό, αναφορές στις εκκλησίες, τα πανηγύρια, τις δράσεις πολιτισμού, τις επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας, όλα διανθισμένα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, σημαντικό μέρος του οποίου από τον φωτογραφικό φακό του ίδιου του Μαρίνου, αλλά και τους σχετικούς συνδέσμους στα κοινωνικά δίκτυα και στον παγκόσμιο ιστό, και βιβλιογραφικές αναφορές στην ιστορία του χωριού. Ένας πλήρης και δυναμικά ανανεούμενος οδηγός, που κοιτάζει με γνώση το παρελθόν και προβάλλει το παρόν του νησιού.

Η προσπάθεια του Μαρίνου αξίζει να βρει μιμητές και στα χωριά του νησιού μας που δεν έχουν ως τώρα παρουσία στο διαδίκτυο – γιατί πέρα από χώροι συνάντησης των συγχωριανών ανά τον κόσμο, μπορούν να γίνουν και πυρήνες συγκέντρωσης ιστορικού και λαογραφικού υλικού, αλλά και πολύτιμων προφορικών μαρτυριών… Καλή συνέχεια!

Πηγή

Back To Top