skip to Main Content
Αργοστόλι: Πολιτιστικές εκδηλώσεις από τις 5 έως 7 Αυγούστου 2022

Αργοστόλι: Πολιτιστικές εκδηλώσεις από τις 5 έως 7 Αυγούστου 2022

Αργοστόλι: Πολιτιστικές εκδηλώσεις από τις 5 έως 7 Αυγούστου 2022

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Αργοστολίου «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022», ανακοινώνουμε τις εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες το τριήμερο 5-7 /8/2022.

Παρασκευή 5 Αυγούστου ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, Κήπος Νάπιερ, ώρα 21.00.

Μουσική βραδιά για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. «Κεφαλονιά και Σμύρνη. Τα μαντολίνα μας ενώνουν», με τραγούδια & αφήγηση κειμένων, τα οποία αναφέρονται στην ιστορική επέτειο του 1922. Τραγούδι και αφήγηση: Χριστίνα Ρόκκου και ο βαρύτονος Κώστας Σακκάς. Διοργάνωση Δήμος Αργοστολίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό, Ιστορικό, Λαογραφικό σύλλογο «Το Ριφόρτσο» Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

• ΦΑΡΣΑ στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου ώρα: 21.00 Ο Δήμος Αργοστολίου προσκαλεί τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους φίλους του Καραγκιόζη, να διασκεδάσουν με την παράσταση Θεάτρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης στο νησί των πειρατών» από τον Αλέξανδρο Μελισσηνό. Είσοδος Ελεύθερη.

• ΛΕΙΒΑΘΩΣ, ΤΡΑΥΛΙΑΤΑ Πανηγύρι Μεταμορφώσεως του Σωτήρα στα Τραυλιάτα στις 20.00. θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός, την τελετή θα λαμπρύνει με την παρουσία της εκκλησιαστική χορωδία. Θα ακολουθήσει ζωντανή μουσική και μποτέγα.
• ΛΕΙΒΑΘΩΣ, ΚΑΡΑΒΑΔΟΣ στον προαύλιο χώρο ΚΑΠΗ, ώρα: 21.00. Εκδήλωση 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Χορευτική βραδιά από χορευτές και λυράρηδες του Δήμου Κιλκίς.

Σάββατο 6 Αυγούστου ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ στην πλατεία Καμπάνας ώρα έναρξης: 21.30. Το “Grupo BUENAVENTURA ”είναι ένα πλήρες μουσικό σχήμα με χαρακτηριστικό την αγάπη για τη μουσική και ιδιαίτερα τη latin. Είσοδος Ελεύθερη. Οργάνωση Δήμος Αργοστολίου.

• ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Κήπος ΝΑΠΙΕΡ ώρα έναρξης: 20.00. Drink Pink 2022-Η εκδήλωση-θεσμός του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς, που παρουσιάζει στο οινόφιλο κοινό τα ροζέ κρασιά του νησιού.
• ΦΑΡΑΚΛΑΤΑ στην Κεντρική πλατεία Φαρακλάτων ώρα 21.00 . “Ελάτε να γλεντήσουμε “, με Μάκη Παπά και Ζήση Σκλαβουνάκη. Γιατί η καρδιά της διασκέδασης χτυπάει στα Φαρακλάτα.
Οργάνωση: Π.Σ. Φαρακλάτων «Παναΐτ Ιστράτι-Κυκλώπεια Τείχη».

• ΛΕΙΒΑΘΩΣ, ΚΟΥΡΚΟΥΜΕΛΑΤΑ στο Πνευματικό κέντρο ώρα: 21.00. 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ομιλίες : Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος, κ. Γεράσιμος Λυκούδης Αντιπρόεδρος ΚΕΜΙΠΟ Νέας Ιωνίας. Χορευτική βραδιά με τη συμμετοχή των χορευτών και λυράρηδων του Δήμου Κιλκίς.

• ΛΕΙΒΑΘΩΣ, ΦΩΚΑΤΑ, στον προαύλιο χώρο του Αη Γιάννη, ώρα 21:00, ο Δήμος Αργοστολίου & ο Α.Ο. Φωκάτων προσκαλούν τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους φίλους του Καραγκιόζη, να διασκεδάσουν με την παράσταση Θεάτρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης στην ζούγκλα» από τον Αλέξανδρο Μελισσηνό. Είσοδος Ελεύθερη.

• ΛΕΙΒΑΘΩΣ, ΤΡΑΥΛΙΑΤΑ στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρα και ώρα 20.30, παράσταση Καραγκιόζη «Ο Καραγκιόζης Γραμματικός», με τον Βαγγέλη Σταθάτο. Στη συνέχεια ο αγαπημένος κλόουν Τόλης Πιστόλης θα ψυχαγωγήσει τα παιδιά. Οργάνωση Π.Σ. «Κάστρο Αγ. Γεωργίου», Δήμος Αργοστολίου. Είσοδος Ελεύθερη.

• ΕΛΕΙΟΣ–ΠΡΟΝΝΟΙ ΠΟΡΟΣ, Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πόρου «Ο Πρόνησος» διοργανώνει το πανηγύρι του χωριού με ζωντανή μουσική, χορό, φαγητό και λαχειοφόρο αγορά προς τιμήν της Εκκλησίας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον προαύλιο χώρο του Κοινοτικού καταστήματος Πόρου από τις 18.00

Κυριακή 7 Αυγούστου ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Κήπος ΝΑΠΙΕΡ ώρα 20.30 Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, από το Κοργιαλένειο Μουσείο Αργοστολίου. Παρουσίαση και ιστορική τεκμηρίωση έλικας αεροπλάνου, το οποίο έλαβε μέρος στη Μικρασιατική εκστρατεία. Την έλικα διέσωσε ο μηχανικός του αεροσκάφους, Γεράσιμος Μενάγιας, και τη δώρισε στο Κοργιαλένειο Μουσείο η εγγονή του, κ. Τζούλια Κατσώνη. Κύριος ομιλητής ο Ορέστης Καππάτος. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αργοστολίου.
•ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Αύλειος χώρος ΞΕΝΙΑ ώρα : 21.15 Παιδικό θέατρο «Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ» του Ιούλιου Βέρν. Η παιδική σκηνή του Γιάννη Παπαθανασίου και η εταιρεία παραγωγής Dominus παρουσιάζουν το έργο που ταξιδεύει πάντα μικρούς και μεγάλους. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Ναταλία Δραγούμη και ο Μέμος Μπεγνής.
• ΦΑΡΑΚΛΑΤΑ στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρακλάτων “Παναΐτ Ιστράτι”, ώρα 20.00. Έκθεση ψηφιδωτού του Κέντρου δια Βίου Μάθησης Δήμου Αργοστολίου.
Θα υπάρχει κέρασμα από τους δημιουργούς. Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Φαρακλάτων, Κοινότητα Φαρακλάτων
• ΛΕΙΒΑΘΩΣ ΠΕΣΣΑΔΑ, Πνευματικό Κέντρο Παρθένη και ώρα 19:30. «ΠΕΣΣΑΔΕΙΑ 2022». Ημέρες Τέχνης και Λόγου. Έναρξη Πολιτιστικής εβδομάδας και έκθεσης καλλιτεχνικής δημιουργίας από συντοπίτες μας. Ώρες λειτουργίας 19:30 έως 22:00. Διάρκεια Εκδηλώσεων έως 12/8.
ώρα 20:30 Παράσταση Καραγκιόζη “ Ο Καραγκιόζης και οι άθλοι του Ηρακλή ” από το Ιόνιο Θέατρο Σκιών. Είσοδος Ελεύθερη. Συνδιοργάνωση: Δήμος Αργοστολίου, Π. Σ. Πεσσάδας «Πεσσαδιάνα»
• ΛΕΙΒΑΘΩΣ, ΣΠΑΡΤΙΑ. στον προαύλιο χώρο του Συλλόγου. Ώρα: 19.30
Εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά. Η κ. Μαριλίζα Ποντικού-Λιγνού θα δώσει στα παιδιά μας την δυνατότητα να δουν από κοντά τα πιο εξελιγμένα εκπαιδευτικά ρομπότ παγκοσμίως και να γράψουν κώδικα ώστε να τα κινήσουν και να τα κάνουν να μιλάνε και να βλέπουν.
Συνδιοργάνωση Δήμος Αργοστολίου και Πολιτιστικός Σύλλογος το Σπάρτο.
• ΕΛΕΙΟΣ ΠΡΟΝΟΙ, ΣΚΑΛΑ στην Κεντρική πλατεία, ώρα: 21.30 Μουσική Βραδιά με το Grupo BUENAVENTURA. Το “Grupo BUENAVENTURA ”είναι ένα πλήρες μουσικό σχήμα με χαρακτηριστικό την αγάπη για τη μουσική και ιδιαίτερα τη latin. Είσοδος Ελεύθερη. Οργάνωση Δήμος Αργοστολίου.
• ΘΗΝΙΑ, ΑΓΚΩΝΑΣ 7ος Δρόμος Θηναίας Γης 7.100μ με παράλληλους αγώνες διελκυστίνδας παιδικούς αγώνες & πλούσιο μπουφέ. Ο αγώνας αυτός διεξάγεται μεταξύ των δυο Εκκλησιών της Παναγίας του Αγκώνα και των Καρδακάτων. Εγγραφές στην Εκκλησία του Αγκώνα, για όλους τους συμμετέχοντες και όλα τα αγωνίσματα από τις 18.00-19.00. Ώρα έναρξης δρόμων 19.30. Διοργάνωση Π.Σ Αγκώνα, ΠΕ Κεφαλληνίας.

Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Αργοστολίου

Πηγή

Back To Top