skip to Main Content

Αρκεί να το πιστέψεις και….. γίνεται; 

Όλοι έχουμε δει πολλές φορές γραμμένες τις  φράσεις “αρκεί να το πιστέψεις και γίνεται” ή “όταν θες κάτι πολύ το σύμπαν θα συνομωτήσει για να γίνει” ή “πιστεψέ το και είσαι σχεδόν εκεί” και άλλες παρόμοιες.

Πόση αλήθεια κρύβουν αυτές οι φράσεις; Πόσες φορές έχουμε νιώσει  ότι θέλουμε κάτι πολύ αλλά… δεν έχει έρθει το επιθυμητό αποτοτέλεσμα; Πόσες φορές μπορεί να μας έχουν ρωτήσει, “το ήθελες πολύ;”  Και η απαντησή μας να ήταν “ναι, παρα πολύ… αλλά…”

Τι είναι τελικά αυτό που πρέπει να πιστέψεις για να τα καταφέρεις; Όλα αυτά τα χρόνια έχω παρατηρήσει ότι δεν έχει σημασία πόσο πιστεύεις σε ένα όνειρο ή μια ιδέα αλλά το πόσο πιστευεις στον εαυτό σου. 

Αρκεί να πιστέψεις σε σένα και μπορείς λοιπόν. Αλλά τι σημαίνει πιστεύω σε μένα; 

Το πιστεύω στον εαυτό μου είναι κάτι παραπάνω από μια γραμμένη πρόταση για να κινητοποιηθούμε. Πιστεύω σε μένα σημαίνει ότι “με ξέρω”. Γνωρίζω τις δυνάμεις μου και τις αξίες μου. Ξέρω που μπορώ να τα καταφέρω πολύ καλά και που λιγότερο καλά. Έχω μάθει από τις εμπειρίες μου, έχω αποδεχτεί τα λάθη μου και έχω πάρει τα μαθήματα που είχαν να μου δώσουν, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να τα ξανακάνω. Έχω αποδεχτεί τον εαυτό μου. Ξέρω τι μπορώ και τι αντέχω. Έχω μάθει να κάνω τα όνειρα στόχους και να φτίαχνω ένα λειτουργικό πλάνο για να τους πετύχω. 

Κανείς δεν είναι τέλειος, όμως γνωρίζοντας τον εαυτό μας, ξέροντας τα δυνατά μας σημεία μπορούμε να φτάσουμε πιο κοντά σε αυτό που ονειρευόμαστε.

Γνωρίζω τον εαυτό μου και… γίνεται!

The post Αρκεί να το πιστέψεις και….. γίνεται;  first appeared on Anastasias World.

Πηγή

Back To Top