skip to Main Content
ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ

ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ

EXOYN βαλθεί όλοι να μας πουν ότι τα χειρότερα έρχονται και ξεκινούν από την οικονομία και την κρίση, τις τιμές που θα αυξηθούν και συνεχίζουν με την κλιματική αλλαγή και την πανδημία που φαίνεται δεν την ”τελειώσαμε”.

Στην ψυχολογία η αρνητική προσδοκία είναι η κυριότερη αιτία παθητικού χρόνου στρες.

Ταυτόχρονα είναι και προιόν εκμετάλευσης από το κύκλωμα εμπορίας της υγείας.

Δυστυχώς όπως συμβαίνει και σε άλλους τομείς, αντί να ξεκινάμε από τον κανόνα αρχίζουμε από τις εκτροπές του.

Θα ήταν πολύ αποτελεσματικότερο για παράδειγμα να ενισχύουμε την υγεία (κανόνας) να φροντίζουμε για την διατήρηση της και να μην αρρωσταίνουμε (εκτροπή) της, οπότε δεν θα χρειαζόμαστε χάπια. Εμείς κάνουμε το αντίθετο σπουδάζουμε την αρρώστια και ”δημιουργούμε” ισόβιους ”πελάτες” και ασθενείς.

Είναι καιρός να περάσουμε σε θετικές συμπεριφορές να αφήσουμε πίσω την γκρίνια, την διαμαρτυρία, τα παράπονα και τη στείρα κριτική, να αναζητήσουμε λύσεις, ιδέες, συνεργασίες, προοπτικές που θα μας οδηγήσουν σε καθαρές καταστάσεις και θετικά αποτελέσματα.

Ζούμε σε ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο, για μένα το καλύτερο, με εξαιρετικά φυσικά πλεονεκτήματα και το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να δουλέψουμε σοβαρά.

Έχουμε πολλούς κλάδους που ο καθένας τους θα μπορούσε να μας φέρει στην κορυφή.

Τ Ο Υ Ρ Ι Σ Μ Ο Σ     

Όσοι μας επισκέπτονται θαμπώνονται και θέλουν να ξαναέρθουν. Ο τουρισμός παγκόσμια θα έχει διπλάσια άνοδο και αυτό θα είναι προνόμιο για εμάς. Έχουμε πολλά δυνατά σημεία που μας καθιστούν ηγέτες. Με την αναμενόμενη αύξηση του Θεματικού τουρισμού και με το γεγονός ότι η εργασιακή εβδομάδα θα περιοριστεί σε τρεις ή τέσσερις ημέρες, θα δίνει την ευκαιρία στους λάτρεις της χώρας μας (είναι πολλοί) να μας επισκέπτονται πιο συχνά και όλο το χρόνο.

Ένα πράγμα νομίζω χρειαζόμαστε μόνο να βελτιώσουμε και αυτό θα ήταν στη νοοτροπία μας απέναντι τους. Να είμαστε έντιμοι και ισότιμοι.Αξίζουν το χαμόγελο και την φιλοξενία μας για την προτίμηση τους, να μας επιλέξουν. Αυτό το εισπράττουμε με την εμπιστοσύνη τους.

Α Γ Ρ Ο Τ Ι Κ Η   Π Ρ Ω Τ Ο Γ Ε Ν Η Σ    Π Α Ρ Α Γ Ω Γ Η

Με 8 στις 10 superfoods να αναπτύσσονται με τον ζωοδότη μας ήλιο και να θεωρούνται από τις καλύτερες στον κόσμο, έχουμε προβάδισμα.

1* Ελαιόλαδο 2* Ελιές 3* Σταφίδα 4* Κρόκος 5* Μαστίχα 6* Σύκα 7* Μέλι 8* Βότανα. Και σε αυτά να προσθέσουμε τα εσπεριδοειδή τα καταπληκτικά κρασιά μας και τα τυριά.

Π Ο Λ Ι Τ Ι Σ Μ Ο Σ   Π Α Ι Δ Ε Ι Α

Είμαστε ένα ανοικτό μουσείο το μεγαλύτεροι στον κόσμο από άκρη σε άκρη, όποια πέτρα και να σηκώσεις νιώθεις σε αυτήν τη δόνηση από το άγγιγμα των προγόνων μας. Ζούμε σε αυτόν τον τόπο και δημιουργούμε συνεχώς κάποιες χιλιάδες χρόνια με μεράκι και αγάπη και θα συνεχίσουμε..

   Με το 62% των λέξεων από τις κυριότερες γλώσσες και το 80% των επιστημονικών όρων, δεν έχουμε αντίπαλο.

Πόσο τυχαίο είναι να βρίσκονται 32 Έλληνες στις 100 σπουδαιότερες Ακαδημαικές προσωπικότητες παγκόσμια με κορυφαίους μάλιστα ερευνητές πρωτοπόρους όπως ο Αλιβιζάτος, Χριστάκης, Καφάτος, Παξινός κ.α.

Πηγή

Back To Top