skip to Main Content
An

Αύριο η εκδήλωση στο Αργοστόλι “Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια “

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς προσκαλεί τα τοπικά ΜΜΕ στην συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί τοΣάββατο 02/12και ώρα 17:00 στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «ο Κέφαλος», στην αίθουσα «Αντίοχου Ευαγγελάτου» σχετικά με την εκδήλωση με θέμα «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια», η οποία πραγματοποιείται

 το Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 18:00στην Αίθουσα “Αντίοχου Ευαγγελάτου” στο Δημοτικόθέατρο Αργοστολίου “Ο Κέφαλος”.

Παρούσες θα είναι η κα. Ευθυμία Γιαννιτσιώτη, Παθολόγο – Λοιμωξιολόγο, Επιμελήτρια Α’, Δ’ Παθολογική Κλινική Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» , η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ.Ζαφειράτου Σοφία, Παθολόγος καθώς και ο Αντιδήμαρχος υγείας κος Κεκάτος και υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Πρόκειται για συνδιοργάνωση του Δήμου Κεφαλλονιάς, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλλονιάς, στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών & των Εμβολίων που διοργανώνουν: το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων, η Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, υπό την Αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

ΔΗΜΟΣ+UNICEF: Να μη μείνει κανένα παιδί στον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα χωρίς την προστασία των εμβολίων

«Να μη μείνει κανένα παιδί στον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα χωρίς την προστασία των εμβολίων.»

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς μέσω του Αυτοτελούς τμήματος Πρόνοιας συμμετέχει στη συστηματική προσπάθεια της UNICEF να εξασφαλίσει σε κάθε ευάλωτο παιδί σε κάθε γωνιά της γης, το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη ζωή, με υγεία και ασφάλεια.

Με βασικό στόχο να μη μείνει κανένα παιδί στην Ελλάδα και στο κόσμο χωρίς την προστασία των εμβολίων διοργανώνεται και φέτος ο μεγάλος τηλεμαραθώνιος Αγάπης της UNICEF, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, από τις συχνότητες της ΕΡΤ.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Κάθε χρόνο οι εμβολιασμοί αποτρέπουν περίπου 3 εκατομμύρια θανάτους από διφθερίτιδα, τέτανο, κοκίτη και ιλαρά, επικίνδυνες ασθένειες που πλήττουν κατά κύριο λόγο τα παιδιά. Όμως παρά την πρόοδο, εκτιμάται ότι 19,4 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να μην λαμβάνουν πλήρεις εμβολιασμούς κάθε χρόνο. Τα ανεπαρκή συστήματα υγείας, η φτώχεια και οι κοινωνικές ανισότητες έχουν ως αποτέλεσμα 1 στα 5 παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών να μη λαμβάνει σωτήριους εμβολιασμούς. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, σε παγκόσμιο επίπεδο, πάνω από 1,5 εκατομμύριο παιδιά κάτω των 5 ετών πέθαναν από πνευμονία, διάρροια και ιλαρά – ασθένειες που εύκολα προλαμβάνονται με εμβόλια και βασικές υπηρεσίες υγείας.

Χάρη και στις προσπάθειες της UNICEF μειώθηκαν στο μισό οι θάνατοι παιδιών κάτω των 5 ετών σε σχέση με το 1990. Το 2016 η UNICEF προμήθευσε 2,5 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων για παιδιά σε περίπου 100 χώρες, προσεγγίζοντας το 50% των παιδιών κάτω των πέντε ετών.

Η UNICEF μόνο την προηγούμενη χρονιά ανταποκρίθηκε σε 344 ανθρωπιστικές κρίσεις σε 108 χώρες και μεταξύ άλλων βοήθησε να εμβολιαστούν πάνω από 85 εκατομμύρια παιδιά κατά της ιλαράς. Κατά την περίοδο 2000-2016, ο εμβολιασμός κατά της ιλαράς απέτρεψε κατ’ εκτίμηση 20,4 εκατομμύρια θανάτους παιδιών, γεγονός που καθιστά το εμβόλιο κατά της ιλαράς μία από τις καλύτερες επενδύσεις στη δημόσια υγεία.

Πριν μόλις λίγες ημέρες, στις 25 Νοεμβρίου 2017, η UNICEF παρέδωσε 1,9 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων στην Υεμένη, εμβόλια που χρειάζονται επειγόντως για μια προγραμματισμένη εκστρατεία εμβολιασμού 600.000 παιδιών σε όλη την Υεμένη κατά της διφθερίτιδας, μηνιγγίτιδας, κοκίτη, πνευμονίας και φυματίωσης.

Ο Τηλεμαραθώνιος διοργανώνεται σε συνεργασία με την ΕΡΤ τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 από τις 6 το απόγευμα στη συχνότητα της ΕΡΤ2 .

Το μήνυμα του Τηλεμαραθώνιου θα μεταφέρει δυνατά σε όλη τη χώρα η Ελληνική Ραδιοφωνία από τους σταθμούς της ΕΡΤ στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια, καθώς και στους απανταχού Έλληνες από τη «Φωνή της Ελλάδας». Κατά τη διάρκεια της εκπομπής θα γίνουν απευθείας συνδέσεις με ιδιωτικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας και της Περιφέρειας. Συμμετέχουν επίσης δεκάδες ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί από όλη τη χώρα μέσα από τα προγράμματά τους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση τηςUNICEF.

 

Back To Top