Τα λαχανικά αποτελούν σημαντικό κομμάτι μίας ισορροπημένης μεσογειακής διατροφής αφού περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για την καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Καλό λοιπόν είναι να γνωρίζουμε κάποια μικρά μυστικά γι’αυτά.
• Κόβουμε τα λαχανικά σε μεγάλα κομμάτια, αφαιρώντας τα σημεία που φαίνεται ότι έχουν πρόβλημα
• Τα πλένουμε πολύ καλά, ακριβώς πριν το μαγείρεμα, χωρίς να τα αφήσουμε στο νερό.
• Τα βράζουμε σε νερό που κοχλάζει μέχρι να γίνουν τρυφερά και όχι μαλακά. Μετά από βράσιμο που διαρκεί πάνω από 20 λεπτά, πολλά λαχανικά έχουν χάσει έως και το 50% της βιταμίνης C.
• Χρησιμοποιούμε όσο το δυνατό λιγότερο νερό
• Χρησιμοποιούμε τους ζωμούς από το μαγείρεμα των λαχανικών για σάλτσες. Έτσι κερδίζουμε μέρος των βιταμινών, που χάθηκαν στο νερό κατά το βράσιμο και ταυτόχρονα οι σάλτσες μας αποκτούν καλύτερη γεύση.