skip to Main Content
COOK18

COOK SHOP: Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 ΟΜΕΛΕΤΑ ΣΦΟΥΓΓΑΤΟ

Υλικά κολοκυθάκια: 3-4 κομμένα σε ροδέλες κρεμμυδάκια φρέσκα: 5 αυγά: 12 κεφαλογραβιέρα: 200 γρ., τριμμένη κασέρι Μυτιλήνης: 150 γρ., τριμμένο δυόσμος και άνηθος: 3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένα αλάτι: λίγο πιπέρι: φρεσκοτριμμένο φρυγανιά τριμμένη: 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο: 4-5 κουταλιές της σούπας και λίγο επιπλέον για το ταψί

1 Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια, τα πλένετε καλά, τα ψιλοκόβετε και τα σοτάρετε σε κατσαρόλα με λάδι,μαζί με τις ροδέλες των κολοκυθιών. Προσθέτετε ελάχιστο αλάτι και τα αφήνετε στη φωτιά για 2’-3’. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το δυόσμο και τον άνηθο ψιλοκομμένα.Τα ανακατεύετε και τα αφήνετε να κρυώσουν πολύ καλά.

2 Μεταφέρετε το μείγμα σε στρογγυλό αντικολλητικό ταψί,βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με φρυγανιά. Σπάζετε σε μπολ τα αυγά, τα χτυπάτε, τα ρίχνετε στο ταψί με τα κολοκυθάκια και τα κρεμμυδάκια, προσθέτετε τα τυριά και ανακατεύετε τα υλικά προσεκτικά.

3 Βάζετε το ταψί αμέσως στο φούρνο, τον οποίο έχετε προθερμάνει στους 220 °C. Ψήνετε για 20’-25’, μέχρι να δέσει η ομελέτα και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

Τρόποι για να ξεχωρίζουμε αν τα αυγά μας είναι φρέσκα : Ρίχνουμε το αυγό σε ένα ποτήρι γεμάτο νερό. Εάν είναι φρέσκο θα βουλιάξει. Εάν όχι, θα επιπλεύσει. Μία ακόμη διαφορά είναι το χρώμα του κρόκου. Όσο πιο φρέσκο το αυγό, τόσο πιο ζωντανό και πορτοκαλί το χρώμα του. Όσο πιο μπαγιάτικο, τόσο πιο άχρωμο και κιτρινωπό.

Back To Top