skip to Main Content
COOK19

COOK SHOP: Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Kοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Χρόνος Χρόνος Προετοιμασίας: 35’ (Αναμονή 3-4 ώρες)

Χρόνος Μαγειρέματος: 50’

Μερίδες: 4

Υλικά κοτόπουλο: 1 κομμένο σε μερίδες μουστάρδα: 2 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί: 100ml ελαιόλαδο: 5-6 κουταλιές της σούπας πιπέρι: φρεσκοτριμμένο φύλλο δάφνης: 1 σπασμένο σκόρδο: 2-3 σκελίδες, λιωμένες κρέμα γάλακτος: 100ml αλάτι: όσο θέλετε πατάτες: 12 στρογγυλές, με τη φλούδα τους βούτυρο: 50 γρ.

Βήματα παρασκευής

1. Αλατοπιπερώνετε τις μερίδες του κοτόπουλου. Αναμειγνύετε σε ρηχό σκεύος το λάδι, τη μουστάρδα, το κρασί, τη δάφνη, το σκόρδο και βάζετε μέσα τις μερίδες του πουλερικού. Αλατοπιπερώνετε τις μερίδες του κοτόπουλου. Αναμειγνύετε σε ρηχό σκεύος το λάδι, τη μουστάρδα, το κρασί, τη δάφνη, το σκόρδο και βάζετε μέσα τις μερίδες του πουλερικού.

2. Τις αφήνετε στο ψυγείο για αρκετές ώρες και τις γυρίζετε συχνά μέσα στη μαρινάτα αυτή. Ψήνετε τις μερίδες του κοτόπουλου σε πυρίμαχο σκεύος για 40’-45’, περιχύνοντας συχνά με τη μαρινάτα τους.

3. Πλένετε και στεγνώνετε τις πατάτες, τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τις αλείφετε με βούτυρο. Τις τυλίγετε μια μια με αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε στο φούρνο ταυτόχρονα με το κοτόπουλο για 50’, μέχρι να μαλακώσουν.

4. Στο τέλος ρίχνετε στο ταψί με το κοτόπουλο την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε για να αναμειχθεί η κρέμα με το ζουμί του ψησίματος και σερβίρετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του και τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες.

Back To Top