skip to Main Content
COOK22

COOK SHOP: Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Φρέσκα ζυμαρικά με πέστο ρόκας.

Χρόνος Προετοιμασίας: 15′

Χρόνος Μαγειρέματος: 8′

Μερίδες: 6

Υλικά Ρόκα «Φρέσκες Σαλάτες» Μπάρμπα Στάθης: 80 γρ. φρέσκες ταλιατέλες ή παπαρδέλες: 500 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή σε φλούδες: 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο: 1/3 φλιτζανιού Σκόρδο Ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης: 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι: 3 κουταλιές της σούπας αλάτι: λίγο πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

Βήματα παρασκευής

1 Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Όσο βράζουν, βάζετε 2 φλιτζάνια νερό στη φωτιά να βράσουν και ζεματίζετε τη ρόκα για 1΄-2΄.

2 Ξεπλένετε τη ρόκα με κρύο νερό, τη στραγγίζετε και τη βάζετε στο μπλέντερ με το ελαιόλαδο, 2 κουταλιές κουκουνάρι, το σκόρδο και τη μισή παρμεζάνα.

3 Αδειάζετε το πέστο ρόκας στην κατσαρόλα, ρίχνετε τις στραγγισμένες ταλιατέλες ή παπαρδέλες και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο κουκουνάρι και την υπόλοιπη παρμεζάνα και σερβίρετε

Back To Top