skip to Main Content
COOK1

COOK SHOP: Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Μπριάμ με κρασί και γαρίδες

Μπριάμ με κρασί και γαρίδες

Χρόνος Προετοιμασίας: 30’ (Αναμονή: 30’)

Χρόνος Μαγειρέματος: 50’

Μερίδες: 4-6

Υλικά γαρίδες: 12 μεγάλες μελιτζάνες τσακώνικες: 3 κολοκυθάκια: 5 πατάτες: 3 πιπεριές: 1 κίτρινη και 1 κόκκινη κρεμμύδια: 2 σκόρδο: 2-3 σκελίδες ντομάτες: 800 γρ. ώριμες, φρέσκες φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανός και θυμάρι): 4 κουταλιές της σούπας λευκό ξηρό κρασί: 150ml κύβος λαχανικών: 1 ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι, έξτρα παρθένο αλάτι: όσο θέλετε πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

Βήματα παρασκευής

1 Καθαρίζετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε κύβους. Τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε να ξεπικρίσουν μέσα σε σουρωτήρι για 30’ περίπου. Κατόπιν ξεπλένετε τις μελιτζάνες και τις στεγνώνετε καλά.

2 Καθαρίζετε και τα υπόλοιπα λαχανικά (κολοκυθάκια, πατάτες, κρεμμύδια και πιπεριές) και τα κόβετε σε ροδέλες. Ψιλοκόβετε τις σκελίδες του σκόρδου. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε όλα τα λαχανικά μαζί για 6’ – 7’, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα.

3 Στο μεταξύ ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε ροδέλες. Αφαιρείτε όσο το δυνατόν περισσότερο τους σπόρους. Προσθέτετε στο μείγμα των λαχανικών το κρασί και βράζετε για 5’ -6’ σε δυνατή φωτιά.

4 Κατόπιν βάζετε τις ντομάτες, τα μυρωδικά, τον κύβο και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε το φαγητό και βράζετε σε σιγανή φωτιά για 30’, μέχρις ότου μαλακώσουν τα λαχανικά.

5 Στο μεταξύ ζεματίζετε τις γαρίδες για 3’ σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζετε. Τις καθαρίζετε από όστρακα και κεφάλια και τις προσθέτετε στη σάλτσα του φαγητού τα τελευταία 5’.

6 Wine Tip: Ένα all time classic LAC DES ROCHES BOUTARI είναι ό,τι πρέπει για το μεσογειακό πιάτο, που συνδυάζει λαχανικά και θαλασσινά.

Back To Top