skip to Main Content
COOK16

COOK SHOP: Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΡΟΛΟ Υλικά (για 6 μερίδες) 8 χωριάτικα φύλλα – 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά – 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα – 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο – 1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη – 200 γρ. φέτα – 300 γρ. γραβιέρα – λίγες σταγόνες ταμπάσκο – 1 χτυπημένο αυγό – αλάτι & πιπέρι Για το σοτάρισμα ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο Για το άλειμμα των φύλλων 150 γρ. βούτυρο λιωμένο Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο λάδι μέχρι να ροδίσουν, προσθέτετε τον κιμά και τις πιπεριές και ανακατεύετε. Σιγοβράζετε για 30’. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτετε το μαϊντανό, τα τυριά και το ταμπάσκο και ανακατεύετε. Βουτυρώνετε ένα μεγάλο ταψί. Απλώνετε σε επίπεδη επιφάνεια 2 χωριάτικα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο, αφού αλείψετε ανάμεσα με βούτυρο. Απλώνετε το 1/4 από τη γέμιση και τυλίγετε σε ρολό. Κολλάτε τις άκρες και αλείφετε το ρολό με βούτυρο λιωμένο και αυγό. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλες τρεις φορές, φτιάχνοντας 4 ρολά συνολικά. Ψήνετε τα ρολά στους 180 °C για 55’ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα σερβίρετε κομμένα σε χοντρές φέτες.

Back To Top