skip to Main Content
COOK3

Cook Shop Κεφαλονιάς: Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

COOK11

Ρολάκια μελιτζάνας με κιμά και τυριά

3 κομμένες σε φέτες μελιτζάνες φλάσκες – 250 γρ μοσχαρίσιος κιμάς – 1 ξερό, ψιλοκομμένο κρεμμύδι – 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά – 3 ώριμες σφιχτές τομάτες -1/2 ματσάκι, ψιλοκομμένος μαϊντανός -200 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα -100 γρ. τριμμένο τυρί γκούντα – 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο – αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλατίζετε τις φέτες μελιτζάνας και τις αφήνετε σε σουρωτήρι για 20’. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε να σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 5’, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σβολιάσει ο κιμάς. Αφαιρείτε τα κοτσανάκια και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβετε σε λεπτές λωρίδες. Αφαιρείτε τις φλούδες και τους σπόρους από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβετε. Τις προσθέτετε στο μείγμα με τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν και να εξατμιστούν τα υγρά. Αλατοπιπερώνετε. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτετε τα 2/3 από το μαϊντανό και τα τυριά και ανακατεύετε. Ξεπλένετε και στεγνώνετε τις μελιτζάνες. Τις αλείφετε με το υπόλοιπο λάδι και τις ψήνετε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
Μοιράζετε 1 κουταλιά από το μείγμα του κιμά σε κάθε φέτα μελιτζάνας και τυλίγετε σε ρολό. Συγκρατείτε με μια οδοντογλυφίδα κάθε ρολό, τα βάζετε σε ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 5’ – 6’ για να λιώσουν τα τυριά. Σερβίρετε αμέσως, αφού γαρνίρετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.Καλή επιτυχία!!

Back To Top