skip to Main Content
IMG 4100

Δήμαρχος δια της ..τεθλασμένης και οι αντιδήμαρχοι από τα Βλαχάτα!

Γράφει ο Νίκος Παπαδάτος
Οικονομολόγος- συνταξιούχος τραπεζικός

Θα ήμουν – λέω εγώ τώρα – δήμαρχος Αργοστολίου και θα πήγαινα σήμερα αντιδήμαρχος του απολιτίκ Θεόφιλου; Θα άνοιγε η γη να με καταπιεί!

Οχι βέβαια μόνο στο Θεόφιλο, αλλά στον οποιοδήποτε Θεόφιλο. Ημουνα πρώην δήμαρχος, θα πήγαινα για Περιφερειάρχης, για βουλευτής, για κάτι παραπάνω. Αυτό ΝΑΙ! Είναι θέμα πρεστίζ Γιώργη μου!..

Αλλά επειδή «ο Γιώργος είναι πονηρός» που λέει και το γνωστό λαϊκό άσμα, λένε στη «Βουληφόρο Αγορά» (βλέπε Ομηρος) του Αργοστολιού –μήπως και περιμένει να δει τι θα γίνει με το Δικαστήριο του Θεόφιλου στην Πάτρα. Οπότε αν καταδικαστεί έστω και μία μέρα ο νυν δήμαρχος Αργοστολίου, για τα γνωστά «ανοίγματα» στον πρώην δήμο Λειβαθούς –τότε θα εκπέσει του αξιώματος και … Θα αναλάβει δήμαρχος ο Γιώργης!

Δηλαδή δήμαρχος δια της τεθλασμένης! Θα μιλάμε τότε για μια νέα «πατέντα» ανάδειξης δημάρχου! Λέτε να συμβούν τέτοια κωμικοτραγικά πράγματα στο μέλλον; Την απάντηση δίνει ο μακαρίτης Μητσοτάκης ειπών το περίφημο «Αδηλα τα της πολιτικής»!

Το ξαναλέω: αυτά λέγονται στη πιάτσα του Αργοστολιού! Και σας τα μεταφέρουμε γιατί ο όλος συλλογισμός έχει μία κάποια βάση… Εάν και εφόσον!

Ακούω ή διαβάζω ότι ο Τσίπρας είναι …Αριστερός! Και με πιάνουν κάτι γέλια!… Ακου αριστερός ο Τσίπρας. Μην τρελαθούμε!
Προβληματισμοί του μακαρίτη πια Μαχαιρίτσα για το επέκεινα (= τι βρίσκεται πέραν από το θάνατο): Πιστεύω πως «…κάτι υπάρχει, πως δεν μπορεί η ζωή να είναι μόνον αυτή»!

Αλλά και η πρόσφατη δήλωση του Κώστα Γαβρά για την Αριστερά, δεν μπορεί παρά να προβληματίζει τους σκεπτόμενους ανθρώπους όλου του κόσμου: «Η ευρωπαϊκή Αριστερά απέτυχε παντού» και πως «η Ευρώπη μετατρέπεται σε νεοφιλελεύθερη αυτοκρατορία»!
Και συνεχίζει ο Γαβράς: «Πρέπει να σκεφτούμε τι είναι η Αριστερά. Για μένα δεν είναι οι άνθρωποι, αλλά ιδέες για την κοινωνία, μια φιλοσοφία ζωής. Και αυτή τη φιλοσοφία την εμπιστευτήκαμε σε άνδρες που απέτυχαν».
Το θέμα όμως είναι το «Γιατί» απέτυχε η Αριστερά; (ΟΛΑ τα μεγάλα ΓΙΑΤΙ εδώ στην Ελλάδα, στην αρχαία Ελλάδα, τέθηκαν…). Ισως με το καυτό αυτό θέμα ασχοληθούμε μια άλλη φορά…

Αλλά να δούμε τώρα και τι λέει ο μεγαλο-δημοσιογράφος Τράγκας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Αυτό που βλέπουμε μέχρι τώρα από τον Μητσοτάκη και τους υπουργούς του είναι ασκήσεις επί χάρτου»! Ωπα!

Στραβά ξεκίνησε ο Θεόφιλος. Με δύο αντιδημάρχους από τα Βλαχάτα όντας και ο ίδιος από το ίδιο χωριό; Γίνονται αυτά τα πράγματα; Ομως, όπως φαίνεται, στην «ομάδα Θεόφιλου» ΟΛΑ γίνονται!

Βέβαια, έκανε τη διορθωτική του κίνηση χρήζοντας αναπληρωτές δημάρχους τους Τσιλιμιδό και Σπ. Σαμούρη, αλλά… Αλλά η ουσία είναι ότι τα Βλαχάτα «πολιόρκησαν» και «κατέλαβαν» το Αργοστόλι!

Πολύ σωστά πράττει ο συμπατριώτης μας Παύλος Γερουλάνος και θέλει να εκθρονήσει τη Φώφη. Η οποία αν δεν ήταν κόρη του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά, θα ήταν σήμερα μία απλή υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα. Τουτέστιν, δεν θα την ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας της…

Ετσι που λέτε με τον Φόρτε. Μπορεί να ξαναγίνει TOP στο απώτερο μέλλον αν παίξει καλά «τα χαρτιά του» και αν διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος…

Δύο σημαντικά βιβλία γραμμένα δια χειρός Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Nα τα διαβάσετε στις βαθιές νύκτες του Χειμώνα που έρχεται οσονούπω: το ένα έχει τίτλο «Αλλάζει αυτός ο κόσμος;» και το δεύτερο «Από τη Βιομηχανική επανάσταση στην Τεχνολογική», από τις εκδόσεις Gutenberg.

Βρέθηκα πρόσφατα για λίγο στην Αθήνα, και στους 10 ανθρώπους που συναντούσα οι 7 ήταν «απ’ όλου του κόσμους τις φυλές»! Οθεν: ζοφερό το μέλλον ημών των νεοΕλλήνων…

Αχρωμη, άοσμη, άγευστη η μέχρι τώρα αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ στον Κυριάκο Μητσοτάκη…. Αφήστε, ρε σείς, να περάσει τουλάχιστον ένα εξάμηνο…

Στα χάλια της Παιδείας μας αναφέρεται σε πρόσφατο άρθρο της η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Πολλά τα αίτια αυτής της κατάντιας… Δύο από αυτά είναι ότι δεν επιμορφώνονται επαρκώς οι καθηγητές και ένα δεύτερο είναι οι χαμηλοί τους μισθοί. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε τι έλεγε ο Ιωσήφ Στάλιν για τους εκπαιδευτικούς: «Είναι αρχιτέκτονες και μηχανικοί των ανθρωπίνων ψυχών»! Φοβερή ρήση, ε;

Αλλά και ο Μέγας Αριστοτέλης είχε πει τη παρακάτω διαχρονική σχετική ρήση: «Το μέλλον των εθνών εξαρτάται από την ποιότητα παιδείας των νέων»!

Καθότι η Παιδεία είναι βασικός μοχλός για την επίτευξη ταχύρυθμης ανάπτυξης σε μία χώρα.
Αυτά!

Πηγή άρθρου: ekefalonia.gr

Back To Top