skip to Main Content
IMG 6900 2

Διονύσης Λυκούδης: «Μοναδικός κριτής μας η τοπική κοινωνία»

Έξω από τα δόντια τα είπε ο αντιδήμαρχος έργων και αναπληρωτής δήμαρχος Διονύσης Λυκούδης σε συνέντευξή του στον Ionian Galaxy και στο δημοσιογράφο Σάκη Βούτο.

Τα έργα μιλούν από μόνα τους

Την επιλογή της Διοίκησης του Δήμου να μην ασχοληθεί με την σκανδαλολογία και τις μεθοδεύσεις της αντιπολίτευσης υπερασπίστηκε ο κ. Λυκούδης τονίζοντας πως αυτό που έχει σημασία είναι η ολοκλήρωση των έργων που πραγματοποιήθηκαν με τρόπο και ταχύτητα μοναδικά για τα ελληνικά και όχι μόνο δεδομένα, τα οποία βελτιώνουν διαρκώς την καθημερινότητα των πολιτών και την εικόνα του νησιού στο εξωτερικό.

Επεσήμανε το γεγονός ότι έργα σαν αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Αργοστόλι δεν έχουν γίνει για πάνω από 50 χρόνια και έχουν κυριολεκτικά μεταμορφώσει την πόλη. Αναφέρθηκε στις μεγάλες αναπλάσεις των οδών της της πόλης, της παραλίας, και φυσικά στο εργοστάσιο επεξεργασίας νερού, το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής πόσιμου και καθαρού νερού στην Ελλάδα, που φτιάχτηκε σε ελάχιστο χρόνο πληρώντας όλα τα ποιοτικά κριτήρια και τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Ο κ. Λυκούδης σε σχετική ερώτηση του κ. Βούτου για το χρονοδιάγραμμα των έργων εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτά θα έχουν ολοκληρωθεί εγκαίρως πριν το Πάσχα.

Σκανδαλολογία ελλείψει επιχειρημάτων 

Αναφερόμενος στις επιθέσεις που δέχεται ο ίδιος και η δημοτική αρχή από την αντιπολίτευση και τις ιστοσελίδες που αυτή ελέγχει, τόνισε πως τέτοιες τακτικές χρησιμοποιούνται προεκλογικά προκειμένου να καλυφθεί η ένδεια επιχειρημάτων εν όψει της κάλπης της 26ης Μαΐου. Στηλίτευσε το γεγονός ότι με την εμμονή τους να ψάχνουν και να προβάλλουν εικόνες κάποιων κλαδιών που δεν έχουν μαζευτεί ή ενός κάδου που τυχαίνει να έχει μία σακούλα απ’ έξω αντί για τις ομορφιές και τα εκτεταμένα έργα που γίνονται, βλάπτουν την εικόνα του νησιού στο εξωτερικό ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου.

Για το περιβόητο έγγραφο του Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης

Δεν παρέλειψε ο κ. Λυκούδης να αναφερθεί στο περίφημο έγγραφο του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο είχε καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και ρωτούσε αν είχαν όντως φυτευθεί οι κοκοφοίνικες λαμβάνοντας παράλληλα τις σχετικές απαντήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Άφησε να εννοηθεί ότι το κρατικό αυτό έγγραφο διέρρευσε από το ίδιο το Σώμα Ελεγκτών, ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί περαιτέρω με τέτοιες μεθοδεύσεις.

AIDA Blu

Για την ακύρωση της επίσκεψης του AIDAblu στο Αργοστόλι ο κ. Λυκούδης τόνισε πως ούτως ή άλλως δεν ήταν προγραμματισμένο να έρθει, ενώ και το λιμάνι δεν ήταν προετοιμασμένο να το δεχτεί καθότι τα ανάδετα, όπου δένουν τα πλοία, είχαν βγει για συντήρηση και θα τοποθετηθούν λίγο πριν τις 18 του μήνα οπότε θα γίνει και η πρώτη άφιξη κρουαζιερόπλοιου. Αναφορικά με τις δήθεν δικαστικές εκκρεμότητες της εταιρείας του πλοίου που είναι δεμένο στο μπαστούνι, ο κ. Λυκούδης είπε πως απαξιεί να ασχοληθεί και σταμάτησε τελευταία στιγμή τον γιο του ο οποίος ετοιμαζόταν να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά.

Κλείνοντας ο κύριος Λυκούδης έδωσε και μία είδηση, λέγοντας πως ενδεχομένως και την Παρασκευή το πρωί να δοθεί συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο της Κεφαλονιάς από την οποία θα προκύψουν πολλές και ενδιαφέρουσες ειδήσεις.

Πηγή άρθρου: ekefalonia.gr

Back To Top