skip to Main Content
Δώσε στην ψυχή σου τρόπο να εκφραστεί

Δώσε στην ψυχή σου τρόπο να εκφραστεί

Οι άνθρωποι είμαστε όλοι διαφορετικοί. Έχουμε 10 ξεχωριστά IQ (δείκτες ευφυίας) με 3 υποπεριπτώσεις ο καθένας. Δεν μπορούμε να συγκριθούμε σαν καλύτεροι ή χειρότεροι ,απλά έχουμε αυξημένη ή μειωμένη απόδοση σε κάποιον από τους 30 τομείς IQ.

Και αυτό όμως είναι σχετικό. Για να ελευθερώσουμε το δυναμικό μας σημαντικό ρόλο παίζουν τα κίνητρα μας. Καταλήγουμε λοιπόν ότι ο κάθε άνθρωπος, έχει ένα απεριόριστο δυναμικό, είναι μοναδικός και για να το δείξει χρειάζεται να δώσει τις ευκαιρίες στον εαυτό του, που θα του επιτρέψουν να εκδηλώσει και να βελτιώσει τις επιδόσεις του, στους τομείς που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι αυτόν.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει κάποιο ταλέντο, που αν το αναπτύξει μπορεί να ξεχωρίσει.

Σας προκαλώ λοιπόν να ανακαλύψετε, τις δικές σας ιδιαιτερότητες, ταλέντα, επιδόσεις. χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν αμέσως να σας διακρίνουν.

Ο λόγος που αξίζει να το κάνετε, πέραν της υλικής ή κοινωνικής αναγνώρισης είναι, η χαρά, η ικανοποίηση που θα νιώσετε, ξεδιπλώνοντας αυτήν την πλευρά της ψυχής σας.

Θα εκπλαγήτε ευχάριστα με όσα θα κάνετε και αυτό θα είναι ένα εξαιρετικό κίνητρο να επαναλάβετε την προσπάθεια.

Η επανάληψη της προσπάθειας, φέρνει την βελτίωση και πάει λέγοντας…

Έτσι ξεκίνησα εγώ να γράφω ποιήματα, μετά τα 50 μου χρόνια, να αρθρογραφώ, να συλλέγω τα «γλυπτά της φύσης» (ξύλα στις παραλίες, πέτρες), να μαγειρεύω, να ασχολούμαι με την ύπνωση και την υπνοθεραπεία κ.α.

Όταν δημοσιεύω κάποια από αυτά, θέλω να σας ενεργοποιήσω να κάνετε κάτι ανάλογο και εσείς, που πάνω από όλα θα σας δώσει χαρά.

Η χ α ρ ά είναι η αρμονία της ζωής και είναι ότι καλύτερο μπορούμε να προσθέσουμε σε αυτήν.

Η ε π ι τ υ χ ί α, είναι «κοινωνικό» ζητούμενο, που σας υπενθυμίζει συνέχεια και με κάθε τρόπο, ότι είναι «σκοπός ζωής».

Η ι σ σ ο ρ ο π ί α, είναι το μέτρο που θα ορίσετε, για να επιτρέψετε στη χαρά να γεμίσει την καρδιά σας, με θετικό συναίσθημα, πουν είναι το ελλιξήριο της νεότητας. Εννοώ της πνευματικής νεότητας και παράταση της σωματικής που θα ακολουθήσει, όσο οι σκέψεις του νου σου αντιμετωπίζουν το σώμα σου με τις δυνατότητες που έχει.

Η χ α ρ ά είναι η α ρ μ ο ν ί α, που χρειάζεται η ψυχή σου για να δικαιώνονται αυτά που λες και κάνεις.

Αν μόνο λες, αλλά δεν κάνεις, είσαι πολυλογάς, φλύαρος (άδειο βαρέλι) Αν αυτά που λες δεν έχουν σχέδιο, τα ισοπεδώνει η σκληρή καθημερινότητα σαν μετριότητες.

Αν έχεις σχέδιο αλλά λείπει το ό ρ α μ α, η φωτιά μέσα σου έχει «σβήσει» και η αλλαγή που θέλεις, δεν θάρθει ποτέ.

Χρειάζεσαι το όραμα, τη φωτιά (ενθουσιασμό) για να κάνεις το σχέδιο πράξη και να σου ανατεθεί, ανώτερος σκοπός στην επόμενη ενσάρκωση σου, από την Ανώτερη Ευφυία.

Λοιπόν Καλή Επιτυχία.

Θα βρεθούμε, πάλι μαζί.

Πηγή

Back To Top