skip to Main Content
Δυο επερωτήσεις της ΛΑ

Δυο επερωτήσεις της ΛΑ.ΣΥ προς το Περιφερειακό Συμβούλιο

Επερώτηση για τον τρόπο επιλογής των εκπροσώπων των εργατικών συνδικάτων στις διάφορες επιτροπές της ΠΙΝ

Είναι γνωστό πως -ως επίφαση δημοκρατίας- ο νομοθέτης προβλέπει σε κάποιες από τις επιτροπές των Περιφερειών να εκπροσωπούνται και τα συνδικάτα με ένα εκπρόσωπό τους. Τώρα το πόσο εκπροσωπεί τους εργαζόμενους κάποιος που ορίζεται απευθείας από τον Περιφερειάρχη είναι ένα ζητούμενο στο οποίο μόνο ο νομοθέτης μπορεί να απαντήσει.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση του συνδικάτου ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου της Περιφέρειάς μας με χιλιάδες εγγεγραμμένα μέλη, -που εκδόθηκε με αφορμή την κλήση από την ασφάλεια του Προέδρου και άλλων μελών του ΔΣ του συνδικάτου να καταθέσουν σαν κατηγορούμενοι, μετά την απαράδεχτη όσο και αλγεινή μήνυση που κατάθεσε η ΠΙΝ ενάντια στους συνδικαλιστές, για το γνωστό «συμβολικό δρώμενο» που έλαβε χώρα έξω από το κτήριο της ΠΕ Κέρκυρας κατά την διάρκεια της μεγαλειώδους απεργία ς της 10ης του Ιούνη, -καταγγέλλονται και τα εξής πρωτοφανέρωτα έως απίστευτα:

Στο Περιφερειακό ταμείο Ανάπτυξης της ΠΙΝ, στο Συμβούλιο Σύνδεσης με την παραγωγή και την αγορά εργασίας της ΠΙΝ καθώς και στην Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης της ΠΙΝ, εκπρόσωπος των εργατικών συνδικάτων φέρεται να είναι το ίδιο πρόσωπο! Ο φερόμενος σαν πρόεδρος ενός διασπαστικού σωματείου – σφραγίδα με την επωνυμία «Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού ν. Κέρκυρας». Από όλα τα νησιά της ΠΙΝ και από 30 και πάνω πολυάριθμα και με ενεργή και συνεχή δράση εργατικά συνδικάτα δεν επιλέχθηκε κανένας σαν ικανός να εκπροσωπήσει τους εργαζόμενους στις επιτροπές της ΠΙΝ! Ένας και μοναδικός ο «εκλεχτός» να αναλάβει «επάξια» την εκπροσώπηση της εργατικής τάξης και στις 3 αυτές επιτροπές της Περιφέρειας! Εκλεχτός, βέβαια, όχι των χιλιάδων εργατοϋπαλλήλων αλλά της κας Περιφερειάρχη.

ΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ η κα Περιφερειάρχης:

  1. Ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία επέλεξε και τοποθέτησε και στις 3 επιτροπές, που αναφέρονται πιο πάνω, το ίδιο και το αυτό πρόσωπο (!!) σαν εκπρόσωπο των εργαζομένων της Περιφέρειας μας;
  2. Αναγνωρίζει ότι με την πράξη της αυτή περιπίπτει σε ένα τεράστιο ατόπημα με το οποίο προσβάλλει και περιφρονεί τους χιλιάδες εργατοϋπαλλήλους που ζουν και εργάζονται στη Περιφέρεια μας;
  3. Προτίθεται να επανορθώσει διορίζοντας στις επιτροπές αυτές εκπροσώπους από τα πιο μεγάλα συνδικάτα της Περιφέρειας μας;

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νησιών

Επερώτηση για κατάθεση των πορισμάτων για τις διάφορες εγκληματικές πράξεις που επιτελέσθηκαν κατά τον τελευταίο χρόνο ενάντια στο παρθένο οικοσύστημα του Ερημίτη

Η επερώτηση αυτή, καθίσταται, κατά την άποψή μας, τραγικά επίκαιρη μετά τις ανεπανόρθωτες καταστροφές που συντελούνται τις τελευταίες ημέρες στην χώρα μας και που έχουν σαν αποτέλεσμα 2.000.000 περίπου στρέμματα δασών να έχουν γίνει στάχτη και το φυσικό περιβάλλον της χώρας μας να έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα.

Είναι πλέον αποδεχτό -και από τον πιο δύσπιστο παρατηρητή- πως στο παρθένο οικοσύστημα του Ερημίτη επιτελείται, επί καθημερινής βάσης, ένα τεράστιο, προμελετημένο περιβαλλοντικό έγκλημα. Ένα έγκλημα που ξεκίνησε προοδευτικά να δημιουργείται από την δεκαετία του ΄80 και που είχε την κάλυψη όλων των αστικών κυβερνήσεων που κυβέρνησαν τη χώρα από τότε μέχρι σήμερα. Σήμερα, κάτω από την απόλυτη κάλυψη και την υψηλή προστασία του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης, αλλά και της Περιφερειακής αρχής και των παρατάξεων που την στηρίζουν (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ), το έγκλημα αυτό έχει φτάσει στο απόγειό του. Έτσι:

  1. Αμέσως μετά τη παρουσία του κ. Μητσοτάκη στα εγκαίνια της «εμβληματικής» και «ήπιας», όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε, επένδυσης, οι «επενδυτές» άρχισαν το θεάρεστο έργο τους. Παράνομη αποψίλωση 100 στρεμμάτων δασικής έκτασης, για την οποία διεξήγαγε έρευνα η δασική υπηρεσία.
  2. Ύποπτη πυρκαγιά, με πολλές ταυτόχρονες εστίες, κατέκαψε 200 περίπου στρέμματα από το πανέμορφο δάσος του Ερημίτη και για διερεύνηση των αιτίων της ήλθε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) από την Αθήνα.
  3. Παράνομη διάνοιξη δρόμου στον παράκτιο χώρο που χωρίζει τον προστατευόμενο υγρότοπο της Βρωμολίμνης από την θάλασσα με μπουλντόζες «ήπιας», όμως, ανάπτυξης! Κατά πληροφορίες μας, μέχρι πρόσφατα, η NCΗ Capital συνέχιζε το καταστροφικό της έργο μέσα στην ζώνη απορροής της Βρωμολίμνης.
  4. Καταστροφή μέρους του προστατευόμενου δημοτικού λιθόστρωτου Ενετικού μονοπατιού. (Ειδικότερα για τις 2 τελευταίες έκνομες ενέργειες υπήρξαν καταγγελίες και από τη Λιμενική Αστυνομία αλλά διενεργήθηκε και αυτοψία από το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠ ) της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της ΠΙΝ. Επίσης αυτοψία έγινε και από την Αρχαιολογική υπηρεσία.).

Η Λαϊκή Συσπείρωση με επερωτήσεις της, επανειλημμένα, ζήτησε να ενημερωθεί το Π.Σ. και ο Κερκυραϊκός Λαός για τα πορίσματα των πιο πάνω ερευνών (δασικής υπηρεσίας, ΔΑΕΕ, ΚΕΠΠ, καταγγελία Λιμενικής Αστυνομίας κλπ.), αλλά η Περιφερειακή αρχή, καλύπτοντας πλήρως τις έκνομες ενέργειες των «επενδυτών» της NCH Capital, με απίθανες δικαιολογίες αρνήθηκε, επί της ουσίας, την ενημέρωση αυτή.

ΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος για την προστασία (;) του περιβάλλοντος Αντιπεριφερειάρχης:

  1. Είναι σε γνώση του τα πορίσματα των ερευνών που διεξήχθησαν:

α) Από την δασική υπηρεσία ( για την παράνομη αποψίλωση 100 και πλέον στρεμμάτων δασικής έκτασης).

β) Από τη Δ/νση Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Εμπρησμού (για την πυρκαγιά που κατέκαψε 200 στρέμματα παρθένου δάσους).

γ) Από το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της ΠΙΝ (για την παράνομη διάνοιξη δρόμου στον παράκτιο χώρο που χωρίζει τον προστατευόμενο υγρότοπο της Βρωμολίμνης από την θάλασσα).

δ) Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας (για τη καταστροφή του Ενετικού μονοπατιού).

  1. Εάν ναι, του ζητείται να τα καταθέσει άμεσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο προς γνώση και των Περιφερειακών Συμβούλων αλλά και του Κερκυραϊκού λαού. Επίσης εάν προέκυψαν ευθύνες από τις έρευνες αυτές, σε ποιες ενέργειες προέβηκε ούτως ώστε να καταλογισθούν οι ευθύνες αυτές στους υπαίτιους.
  2. Εάν όχι, ερωτάται σε ποιες ενέργειες προέβηκε ούτως ώστε, σαν αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, να καταστεί γνώστης των πορισμάτων αυτών και εφ’ όσον υπήρχαν ευθύνες να επιδιώξει την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

Πηγή

Back To Top