skip to Main Content
Είκοσι οκτώ εκατ

Είκοσι οκτώ εκατ. ευρώ στους δήμους για τα σχολεία – H κατανομή και τα ποσά

Για τους Δήμους Κεφαλονιάς:  Αργοστόλι 72.760 – ιθάκη 0.550 – Ληξουρίου 18.570 – Σάμη 13.330

Συνολικά είκοσι οκτώ εκατομμύρια ευρώ (28.050.000,00 €) σε όλους τους Δήμους της Χώρας, για την  κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την απόφαση και κατά πάγια τακτική τα ποσά καταβάλλονται στουςδικαιούχους Δήμους με Χρηματική Εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις αναλαμβάνουν την άμεση απόδοση από τους ΟΤΑ της αρμοδιότητάς τους στις οικείες διατηρούμενες σχολικές επιτροπές του άρθρου 28 παρ.5 του ν.5056/2023, των πιστώσεων που τους διατίθενται, επισημαίνοντάς τους ότι πρέπει να προχωρήσουν επειγόντως, σε όλες τις απαιτούμενες προς τούτο ενέργειες.

Αναλυτικά τα ποσά και η κατανομή σε πίνακα στην υπουργική απόφαση που ακολουθεί:  katanomi

Πηγή

Back To Top