skip to Main Content
Εκδηλώσεις από τις 19 – 21 Αυγούστου 2022

Εκδηλώσεις από τις 19 – 21 Αυγούστου 2022

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Αργοστολίου «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022», ανακοινώνουμε τις εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες για το διάστημα 19 – 21 /08/2022.

Παρασκευή 19 Αυγούστου

  • ΟΜΑΛΑ, ΒΑΛΣΑΜΑΤΑ στο Πολιτιστικό κέντρο, στις 20.30. ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΑΜΩΜΑΤΑ. «Οι βασιλοπούλες που λιώναν τα γοβάκια τους». Μια αφηγηματική παράσταση όπου ο κόσμος συμμετέχει στη ροή της ιστορίας λύνοντας αινίγματα και παίζοντας με τα ψέματα. Αφήγηση, Μουσική Βιργινία Κοκκίνου. Είσοδος Ελεύθερη. Οργάνωση Δήμος Αργοστολίου.
  • ΕΛΕΙΟΣ ΠΡΟΝΟΙ ΠΟΡΟΣ στην πλατεία ώρα: 21.00 παράσταση Καραγκιόζη «Ο Καραγκιόζης Γραμματικός», με τον Βαγγέλη Σταθάτο. Οργάνωση Δήμος Αργοστολίου. Είσοδος Ελεύθερη.

Σάββατο 20 Αυγούστου ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος».

«11η ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΤΡΙΛΟΓΙΑ» . Εγκαίνια το Σάββατο 20/8 στις 20.00.

Φέτος περιλαμβάνει: Πίνακες Ζωγραφικής, Κατασκευές με ξύλα θάλασσας, Ασπρόμαυρη & Έγχρωμη Φωτογραφία, Γλυπτά, Ζωγραφική σε πέτρα, Κοσμήματα και πολλές άλλες καλλιτεχνικές δημιουργίες κατοίκων του νησιού. Είσοδος ελεύθερη. Διάρκεια Έκθεσης έως και την Τετάρτη 24/8. Ώρες λειτουργίας: 20.00-23.00.

  • ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, πλατεία Καμπάνας, ώρα 21.00. Εκδήλωση με θέμα «Η παροικία των Μαλτέζων στην Κεφαλονιά». Συμμετέχειη παιδική μαντολινάτα της χορωδίας και μαντολινάτας Αργοστολίου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σωκράτη Μπένου. Διοργάνωση Δήμος Αργοστολίου, Πολιτιστικός, Ιστορικός, Λαογραφικός σύλλογος «Το Ριφόρτσο» Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Αυγούστου ΟΜΑΛΑ, ΦΡΑΓΚΑΤΑ

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΡΟΜΠΟΛΑΣ ΣΤΑ ΦΡΑΓΚΑΤΑ, ώρα: 20.30μμ

Η διοργάνωση της πρώτης γιορτής της ρομπόλας το 1978 από τον Μέρμηγκα, είχε σαν σκοπό την προβολή της τοπικής ποικιλίας σταφυλιού ΡΟΜΠΟΛΑ. Από το 1978 έως και σήμερα η γιορτή της Ρομπόλας στα Φραγκάτα, διοργανώνεται ανελλιπώς το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τοπικά εδέσματα, άφθονο κρασί (δωρεάν), να γνωρίσει τους τοπικούς παραδοσιακούς χορούς  από τα συγκροτήματα του Μέρμηγκα και να διασκεδάσει με γνήσιο κεφαλλονίτικο κέφι. Οργάνωση: Καλλιτεχνικός  χορευτικός & παραδοσιακός Σύλλογος Φραγκάτων ¨Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ».

Κυριακή 21 Αυγούστου ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ,  Αμφιθέατρο «Γεράσιμος Σκλάβος», ώρα: 21.005η Εορτή Πολιτισμού” του Πολιτιστικού συλλόγου ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ. Μουσική από την Φιλαρμονική ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ, Καντρίλλιες από το χορευτικό του συλλόγου και ιστορικό θέμα.

  • ΛΑΚΗΘΡΑ, Θεατράκι Καλλιθέας ώρα: 20.30. Συναυλία της Χορωδίας Λειβαθούς υπό την διεύθυνση του μαέστρου Βασίλη Καλογηρά και της Γυναικείας Χορωδίας Δήμου Αργοστολίου υπό την διεύθυνση της μαέστρου Σταυρούλας Πολλάτου.
  • ΕΛΕΙΟΣ-ΠΡΟΝΝΟΙ ΤΖΑΝΝΑΤΑ ώρα: 20.30, στην πλατεία της Βρύσης «ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑΣ» με  ορχήστρα και μοντέρνους και παραδοσιακούς κεφαλλονίτικους χορούς. Οργάνωση Π.Σ. Τζαννάτων.

Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Αργοστολίου

 

 

Πηγή

Back To Top