skip to Main Content
Panteleios Spathis 8

ekefalonia προς Σταύρο Σπαθή: «Οι φύλακες δεν είχαν γνώση»

«Η μετάθεση ευθυνών είναι προνόμιο της ράτσας μας» είχε πει ο πάλαι ποτέ  πρόεδρος της ΑΕΚ  Στράτος Γιδόπουλος. Η ατάκα αυτή «κολλάει γάντι» στον πρόεδρο του τοπικού Επιμελητηρίου  κ. Σταύρο Σπαθή και  σχετίζεται με την επέκταση του πολυκαταστήματος Lidl στα Κοκύλια.  Απαντώντας σε συναφές ρεπορτάζ και σχόλιο του eKefalonia  ο κ. πρόεδρος ισχυρίζεται ότι –ούτε λίγο ούτε πολύ!- για την εν λόγω επέκταση φταίει …ο Παρίσης!!!  Που το 2010 δεν έκανε, δεν έρανε…
Όμως το θέμα δεν είναι τι έγινε ή δεν έγινε το 2010  αλλά τι γίνεται τώρα!
Είναι αλήθεια ότι ο πρόεδρος του ΕΒΕΚΙ αδράνησε παραδόξως  να παρέμβει θεσμικά για ένα τόσο καυτό ζήτημα. Ένα ζήτημα που καίει την Αγορά του Αργοστολιού, αφού μία επέκταση του Lidl θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τα καταστήματα της πρωτεύουσας μας, όπως και ο ίδιος παραδέχεται.
Εκτιμάμε  πως αν δεν ήταν το ekefalonia να φέρει το ζήτημα στο φως της επικαιρότητας, ο πρόεδρος του ΕΒΕΚΙ χαμπάρι δεν θα έπαιρνε για την επέκταση του LIDL!  Η οποία βέβαια αν γίνεται με νόμιμες διαδικασίες  (δηλ. ο σχετικός Φάκελος  είναι καθόλα οκ) κανένας δεν θα μπορέσει να την σταματήσει. Είναι προφανές αυτό.
Το ερώτημα λοιπόν είναι: Είναι νόμιμη ή όχι η όλη επέκταση του εν λόγω πολυκαταστήματος;
Έχει όμως τη σημασία του  πως «οι φύλακες δεν είχαν γνώση» περί του θέματος.  Ως όφειλαν! Και αυτό είναι το λυπηρό στην όλη υπόθεση…

Διαβάστε την ανακοίνωση του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Σπαθή για την επέκταση του καταστήματος LIDL:

Σε απάντηση δημοσιεύματος σχετικά με την επέκταση του Πολυκαταστήματος Lidl, μέσω του οποίο γίνεται προσπάθεια καλλιέργειας εσφαλμένων εντυπώσεων με απώτερο σκοπό να θιχτεί πρωτίστως το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης και δευτερευόντως εγώ προσωπικά,  ως Πρόεδρος αυτού, αναφέρω τα  εξής:

Η διαδικασία επέκτασης και οι σχετικές αιτήσεις από το ως άνω αναφερόμενο πολυκατάστημα  ξεκίνησαν τα έτη 2010-2011 επί δημαρχίας Αλέξανδρου Παρίση, o οποίος όφειλε, ηθικά και ουσιαστικά να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση και να αποφασίσει αρνητικά για την επέκταση του πολυκαταστήματος. Αυτό δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος του ενός μηνός, να θεωρηθεί  ότι ο Δήμος απάντησε θετικά στο αίτημα της εταιρείας.

Ως τότε Πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου «Κράνη», όταν αντιληφθήκαμε τι είχε συμβεί,  με  ενστάσεις, προσφυγές και  όλα τα μέσα που μας προσέφερε ο νόμος προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στη Πάτρα, προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε την αδειοδότηση και να μην ισχύσει το προφανές «ναι» της παράταξης Παρίση. Αγωνιστήκαμε, και μέσω των αγώνων μας αυτών καταφέραμε  να σταματήσουμε την επέκταση για όλο αυτό το χρονικό διάστημα, έχοντας πάντα στόχο το συμφέρον  των εμπόρων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης και όλες τις αρνητικές συνέπειες για αυτούς.

Αυτή τη προσπάθεια και με αυτή τη σκέψη, συνεχίζω και ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, όντας πάντα στο πλευρό των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν το ραχοκοκαλιά της οικονομίας των νησιών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.  Επειδή το θέμα αυτό θα περάσει πλέον από την Αντιπεριφέρεια Κεφαλονιάς, αιτούμεθα εντόνως να εξεταστεί προσεκτικά ο φάκελος της αίτησης, εάν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις και προδιαγραφές του Νόμου σχετικά με την επάρκεια και τη καταλληλότητα του κτηρίου, την ασφάλεια αυτού, τη προστασία του περιβάλλοντος, την ενέργεια, μέχρι και  την αποχέτευση όμβριων υδάτων. Βεβαίως πριν από κάθε ενέργεια, ας σκεφτούν σοβαρά όλοι οι αρμόδιοι ότι πάνω απ’ όλα οφείλουμε να προστατεύσουμε το Κεφαλονίτη και Θιακό επιχειρηματία. Προσωπικά αυτό έπραττα ως Πρόεδρος της «Κράνης» και συνεχίζω να πράττω ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Mε εκτίμηση,

Σταύρος Σπαθής,
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Πηγή άρθρου: ekefalonia.gr

Back To Top