skip to Main Content
1

Έξω φρενών ο Γαλιατσάτος: «Είναι όλα ψέμματα για την εργαζόμενη»

Ένταση και φραστικό επεισόδιο δημιουργήθηκε στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο, τη Λαϊκή Συσπείρωση, αλλά και εργαζόμενους. Στον καυγά μάλιστα μπήκε και ο Νικόλας Βαλλιανάτος.

Αιτία ήταν το πρόβλημα που έχει προκύψει με την εργαζόμενη που κλήθηκε να εκτελέσει καθήκοντα σε άλλη περιφερειακή ενότητα από αυτή που ανήκει. Η εργαζόμενη έπρεπε να έρθει από την Ζάκυνθο που εργάζεται στην Κεφαλονιά για να πραγματοποιήσει μία αυτοψία, ελλείψει αντίστοιχου υπαλλήλου στο νησί. Αυτό όμως ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους εργαζόμενους οι οποίοι δεν δέχονται μια τετοια πρακτική. Έτσι, προχώρησαν σε καταλήψεις και στάσεις εργασίας. Επίσης, μέσα από τα ΜΜΕ πήρε μεγάλες διαστάσεις και έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Το πραγματικό πρόβλημα

Ο περιφερειάρχης απέδωσε σε παραπληροφόρηση το όλο θέμα. «Είναι όλα ψέματα», είπε. Ήταν φανερά εκνευρισμένος και αναρωτήθηκε τι έπρεπε να κάνει όταν ένα ζευγάρι, επί μήνες, ζητούσε την παρέμβαση ενός κοινωνικού λειτουργού από την Περιφέρεια για να προχωρήσουν οι διαδικασίες υιοθεσίας που είχαν ξεκινήσει.

«Οι αιτήσεις τους αυτές έμεναν αναπάντητες, και με τη δική σας φιλοσοφία (σ.σ. αναφερόταν στους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης) θα έμεναν αναπάντητες για πολλά χρόνια ακόμα. Δεν είδα να ασχολείστε καθόλου μ’ αυτό», είπε.

«Δεν ισχύουν όσα ακούστηκαν για μετακόμιση και οδοιπορικά»

Συνεχίζοντας ο κ. Γαλιατσάτος διέψευσε τα όσα ακούστηκαν για ανάγκη μετακόμισης της υπαλλήλου αλλά και για την αδυναμία να πληρωθούν τα οδοιπορικά.

«Ποιος είπε ότι εμείς ζητήσαμε από την υπάλληλο να βρει σπίτι στην Κεφαλονιά; Επίσης ποιος είπε ότι δεν θα πληρωθούν τα οδοιπορικά; Βλέπω ότι ακόμα και σήμερα συνεχίζεται να λέγεται αυτό, με την επίκληση κάποιων εγγράφων. Δεύτερο μεγάλο ψέμα που χρησιμοποιείται από όλες τις πλευρές! »

«Σε λίγο θα το στείλετε και στον ΟΗΕ…»

Ο περιφερειάρχης είπε επίσης ότι η Περιφέρεια προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να ξεκινήσει διάλογος με το σωματείο των εργαζομένων στη Ζάκυνθο και δεσμεύτηκε να κατέβει μετά από 2 ημέρες ο ίδιος εκεί για να διευκρινιστούν όλα αυτά τα θέματα. Όμως το σωματείο αποφάσισε να προχωρήσουν σε κατάληψη.

«Γιατί κύριοι δεν θέλετε την συνεννόηση και τη συνεργασία; Μήπως γιατί έπρεπε να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε σήμερα; Να βγαίνουν 150 ανακοινώσεις σε όλη την Ελλάδα; Σε λίγο θα το στείλετε και στον ΟΗΕ το πρόβλημα! Μήπως γι’ αυτό; Γιατί έπρεπε να στοχοποιηθεί ο περιφερειάρχης ότι είμαι… «μνημονιακός»; Δεν σας αρκούσε η πρόταση για διάλογο από την πρώτη στιγμή»;

«Δεν ντρέπονται!»

Συνεχίζοντας είπε ότι από την πρώτη στιγμή δεν ήθελε να δώσει διάσταση στο θέμα γιατί δεν ήθελε να στοχοποιηθούν αυτοί που είχαν το πρόβλημα. «Και έρχεται η ομοσπονδία μετά από 2 μέρες και λέει, χωρίς ντροπή, ότι δεν έλαβε ο περιφερειάρχης υπόψη του το πρόβλημα της υπαλλήλου, και ότι έχει ένα παιδί με αναπηρία! Δεν ντρέπονται! Να βγάζουν το πρόβλημα που είναι προσωπικά δεδομένα και να το βγάζουν στο πανελλήνιο… »

«4% συμμετοχή στις απεργίες έχετε!»

Στη συνέχεια εργαζόμενη της Περιφέρειας παρενέβη εκνευρισμένη στην ομιλία του περιφερειάρχη κατηγορώντας τον ότι χρεώνει το πρόβλημα στους εργαζόμενους και τη συμπεριφορά τους. Εκείνος εκνευρισμένος της απάντησε ότι δεν έχει το λόγο. Ταυτόχρονα όμως επιτέθηκε στα σωματεία των εργαζομένων κατηγορώντας τα ότι απουσιάζουν από τους αγώνες που γίνονται από την Περιφερειακή Αρχή, ακόμα και για τα εργασιακά, ενώ παράλληλα τους κατήγγειλε ότι δεν συμμετέχουν στις απεργίες. «4% συμμετοχή στις απεργίες έχετε», είπε χαρακτηριστικά. «Πού είναι η συμμετοχή; Κίνημα κύριε δεν εδράζεται στα ψέματα αλλά στην πραγματικότητα την κοινωνική και την πολιτική».

«Κορυφαίο ψέμα»

Ο κ. Γαλιατσάτος πρόσθεσε ότι με την λογική των εργαζομένων αλλά και της Λαϊκής Συσπείρωσης, θα έπρεπε να περάσουν πολλά χρόνια, να… φύγουν τα μνημόνια κ.λπ. για να γίνει μία αυτοψία και να εξυπηρετηθούν αυτοί οι άνθρωποι.

Τέλος χαρακτήρισε «κορυφαίο ψέμα» το ότι δεν θα πληρωθούν τα οδοιπορικά επικαλούμενος τη διαβεβαίωση του αρμόδιου υπεύθυνου που βεβαίωσε ότι θα πληρωθούν κανονικά.

Δείτε video από το συμβούλιο

 

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα
Video: Σπύρος Αλεβιζόπουλος – kefalonianews.gr
Back To Top